El Mercat Municipal de Les Fontetes inicia la seva modernització canviant la coberta

La llotja de Les Fontetes romandrà tancada l’agost per a substituir la coberta d’Uralita de l’edifici principal per plaques metàl·liques. En una segona fase s’optimitzaran les cambres frigorífiques i els sistemes de condicionament de l’aire.

obras_mercad_fontetas-2507El treball es farà en dues fases. La primera es durà a terme el mes d’agost i consistirà en la substitució del sostre d’Uralita de la part vella de la llotja. L’edifici, amb 50 anys d’antiguitat ( fou inaugurat el 18 de juliol de 1966 ), està cobert amb plaques de fibrociment que ja han superat en 10 anys la seva vida útil. La qual cosa ha comportat l’aparició de goteres i altres problemes que han aconsellat actuar-hi amb urgència i canviar la Uralita per plaques metàl·liques. S’aprofitarà l’actuació per millorar l’aïllament del sostre i culminar la seva col·locació amb graves i un tancament perimetral de ceràmica. En una segona fase es refarà la façana de la llotja que dóna al Pla de les Alzines, modernitzant-la i permetent l’entrada de més llum. A banda de l’actuació a Les Fontetes també se’n faran a la llotja de Serraperera, donat que la voluntat de l’Ajuntament és donar suport al comerç local.

Satisfacció dels concessionaris

Julià Puig, president de l’associació de placers del Mercat Municipal de Les Fontetes, ha manifestat la satisfacció dels professionals pels treballs d’actualització i modernització de la llotja. Ha explicat que paral·lelament a la concreció dels treballs s’ha acordat que s’incrementin en 12 anys les concessions de les parades del mercat. Així s’equiparen les dels dos sectors existents. Els placers de la part antiga, la que ha fet 50 anys, han hagut d’anar a una nova licitació de les seves parades. Un fet que ha comportat el tancament d’algunes els titulars de les quals ja no veien massa clar seguir endavant. Julià ha explicat que és una situació transitòria. Aquestes parades es licitaran i aviat tornaran a obrir amb nous titulars.
Respecte a altres temes, ha explicat que actualment estudien amb l’Ajuntament una millor solució per l’aparcament a la zona del Mercat. Ha exposat que també es plantegen nous horaris d’atenció al públic.

Festa dels 50 anys

Julià Puig ha anunciat una festa dels 50 anys del mercat pel 18 de setembre. Es farà al pla de les Alzines i hi haurà una gran botifarrada, inflables i actuacions de tota mena. Puig ha avançat que al llarg de l’any hi haurà altres sorpreses per a celebrar els cinquanta anys.

El mercadal de Les Fontetes es farà al Pla de les Alzines. Es mourà una mica respecte a l’emplaçament habitual, garantint en tot moment la seguretat de les persones compradores, així com dels marxants.

Màxima seguretat

Els responsables de les empreses AR47 (projecte) i Maheco (constructora) han explicat que el procés de substitució de les plaques d’Uralita es farà seguint els rígids protocols de seguretat establerts. La Generalitat de Catalunya donarà el vistiplau a aquests protocols que aniran a càrrec d’una empresa especialitzada.
Les peces, que no són molt grans, es desmuntaran, s’empaquetaran i aniran a un abocador per aquest material. Es substituiran per plaques metàl·liques, rematades amb graves i tancament ceràmic.
Tota aquesta actuació es farà amb el mercat tancat, per la qual cosa la seguretat serà màxima.

S’aprofitarà l’actuació per a fer-hi línies de vida que quedaran a l’edifici i serviran a l’hora de fer-hi manteniments.

Comparteix: