L’AMB accepta parcialment les al·legacions de l’Ajuntament i rebaixa la tarifa de l’aigua un 2’4%

L’Àrea Metropolitana de Barcelona estudiarà les al·legacions perquè el cost de l’aigua esdevingui un preu municipal i que el preu que es factura als Ajuntaments com a clients sigui el mateix.

water-L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, junt amb el de Badalona, van presentar al·legacions contra la pujada de l’1’68% en la tarifa proposada per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua. Aquestes al·legacions han estat acceptades parcialment, juntament a les del Ajuntament de Barcelona i l’ACA, la qual cosa comportarà que l’AMB redueixi el preu de la tarifa de l’aigua un 2’4%.

L’AMB ha acceptat estudiar que el preu de l’aigua deixi de ser un preu fitxat per l’operador, com passa actualment, i esdevingui una taxa. Aquest canvi comportaria una sèrie de beneficis per als usuaris ja que el preu no podrà pujar per sobre del cost del servei, que és el màxim i la taxa s’aprovaria per ordenança municipal o metropolitana.

Quant al preu que els Ajuntaments paguen com a clients s’ha demanat que s’unifiqui. Actualment hi ha una diferència important entre el que paga Barcelona i la resta de municipis. La ciutat comtal abona 0,5694€ x m3 mentre que la resta d’ajuntaments, d’entre els quals Cerdanyola del Vallès, satisfan 1,3431€ x m3.

El govern municipal valora positivament l’aprovació de les al·legacions perquè abaixarà el preu de l’aigua, evitant que la ciutadania vegi augmentat el preu d’un bé comú i necessari com és el de l’aigua.

Comparteix: