La prevenció és la millor fórmula per a frenar la presència del mosquit tigre

L’arribada de l’estiu i la calor venen acompanyades de l’aparició del mosquit tigre, una espècie que s’ha adaptat perfectament al medi urbà. La prevenció és la millor solució per a frenar la seva presència.

CartellPrevencioMosquitTigreEl mosquit tigre és una espècie d’insecte habitual durant l’estiu. Les seva forma de proliferació són els ous dels que sortiran les larves que maduraran fins a ser l’adult que coneixem. Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, el més efectiu per frenar la seva presència és evitar espais que acumulin aigua de forma estancada durant més de 7 dies. D’aquesta manera s’evita la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques.

En aquest sentit, tal i com recull l’Ordenança Municipal per a la prevenció i control del mosquit tigre, cal seguir les indicacions següents:

  • Buidar dos cops per setmana els recipients exteriors que puguin acumular aigua.
  • Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareig i les basses petites.
  • Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
  • Evitar els forats i les depressions del terreny on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los de sorra
  • Eliminar l’aigua dels recipients on trobem larves de mosquit.
Imatge: radandesintec.com

Imatge: radandesintec.com

El mosquit tigre es va detectar per primera vegada a Catalunya l’any 2004 i es reconeix per les ratlles blanques al cap i al cos. L’exemplar adult fa entre 2 i 10 mil·límetres i volen només fins a uns 400 metres del lloc de cria. Com passa en les altres espècies de mosquit, és la femella la que s’alimenta de sang. Els mosquits tigre són actius sobretot de dia i principalment a l’exterior de les cases.

Des de la regidoria de Salut Pública municipal us faciliten els principals consells de prevenció del mosquit tigre que trobareu al web de l’Ajuntament de Cerdanyola http://bit.ly/SalutPublicaCerdanyola

Comparteix: