Un grup de cerdanyolenques col·labora amb “Micròpolis” projecte amb persones refugiades a Grècia

Un grup de cerdanyolenques esta participant activament amb Micròpolis, un projecte solidari en favor dels desplaçats forçosos que aporta una mica de llum a tota aquesta situació.

mikropolis_building2La cerdanyolenca Marina Ribas, mentre col·laborava als camps de refugiats, va veure “molta gent que necessitava ajuda”, i va treballar en millorar les condicions que tenien als camps de refugiats, on “sempre et trobes històries de gent que necessita ajuda urgent, nen que necessiten anar a l’hospital, embarassades dormint a sobre de cartons…” explica Ribas. Va ser llavors quan es va trobar, a Tessalònica, amb el projecte Micròpolis, un centre social que estava treballant prèviament a la “crisi dels refugiats” i que també volien trobar com ajudar, en la mesura del possible, a millorar la vida de les persones que més ho estaven necessitant.

El projecte Micròpolis va aconseguir crear una xarxa de famílies gregues que ajudaven directament als refugiats acollint-los a casa seva, prioritzant famílies amb fills petits o embarassades. Ara mateix la xarxa compta amb 20 famílies que acullen entre 70 i 80 refugiades. El projecte va més enllà i ofereix altres serveis, com sopars col·lectius els diumenges, escola per als més petits, cursos d’idiomes, assessorament legal… tots ells planificats en les assemblees setmanals que es fan al centre social.

escuela31A més a més, Micròpolis ha impulsat que els refugiats puguin integrar-se a la vida de les ciutats i dels pobles oferint productes elaborats, com pa, o artesania. “Això permet als refugiats guanyar alguna cosa mentre estan allà i poder participar en la vida de la ciutat”, comenta Ribas. Aquest projecte, però, necessita ajudes econòmiques per continuar creixent, ja que tant el centre social com les famílies gregues estan fent un esforç econòmic per cobrir un sistema de tiquets per poder anar a buscar menjar al mercat o per pagar una part de les factures de llum i aigua de les famílies que hi participen, famílies que, en la majoria dels casos, no tenen una bona situació econòmica.

El projecte Micrópolis vol créixer rehabilitant un edifici que actualment es troba buit a altre punt de la ciutat amb la intenció de poder acollir a més famílies i crear més escoles.

Col·labora amb Micròpolis!

Per tirar endavant el projecte, les col·laboradores de l’espai demanen aportacions a través de la web GENEROSITY. Amb aquestes aportacions es podrà mantenir i ampliar el projecte.

Micropolis Project in Thessaloniki (Greece) – V.O. English (Spanish sub) from Noemiv on Vimeo.

Comparteix: