Cerdanyola Recorda: Vicenç Portolés, l’home que va acariciar el cel de Cerdanyola

La primera edició del Cerdanyola Recorda està dedicada a Vicenç Portolés, un veterà mecànic-inventor de 92 anys que viu a Fontetes.

Vincenç Portolés, als seus 92 anys, encara està en plena forma i cada dia va a visitar als amics que té a l’aeroclub de Barcelona-Sabadell, on l’any 1961 va obtenir el títol de pilot civil i, anys més tard, va fer d’instructor de vol i cap mecànic per a supervisar els aparells.

Imatge: Arxiu Leandro Escursell.

Imatge: Arxiu Leandro Escursell.

Imatge realtizada l’any 1961. D’esquerra a dreta (agenollats): Jorge Estela, Juan Ramón Balcells, i Vicente Portolés, després d’haver superat satisfactoriament les proves de vol per a l’obtenció del títol de pilot civil. De peu: Carles Simó (Instructor) coronel Ramón Escudé (Examinador) José Gorina (Cap Instructors) Juan Balcells (Professor degà) i F.Xavier Gibert (Instructor). Aquests nous pilots van tancar la promoció de l’any, que va arribar a un total de 30 nous pilots.

Ara, 49 anys després de la primera entrevista (realitzada per Jaime Marquet Puig a la revista Sardanyola, en febrer de 1967), i 24 anys després del treball d’investigació d’Albert Lázaro (realitzat en febrer de 1992 a la revista Riu Sec), Cerdanyola Informa vol tornar-les a fer públiques per tal d’apropar aquest artista a la ciutadania.

sardanyola febrer 1967

1 riu sec febrer 1992

2 riu sec febrer 1002

Comparteix: