Tots els números del 26J a Cerdanyola!

Per segona vegada consecutiva, En Comú Podem guanya les eleccions generals a Cerdanyola. Les eleccions van tornar a demostrar que, mentre la majoria de la ciutat vota a centre-esquerra, a Bellaterra guanya la dreta.

eleccions total

Els resultats per col·legis electorals

sectors

Cerdanyola Informa ha bolcat els vots per analitzar els percentatges i tenir, d’aquesta manera, una visió més clara dels guanyadors per col·legis electorals. Al següent requadre podeu veure els percentatges. Els tres primers s’han destacat amb colors (el primer de taronja, el segon de verd i el tercer de blau).

eleccions

El guanyador per col·legis va ser, indiscutiblement, la candidatura d’En Comú Podem. Aquesta va guanyar a dotze dels tretze col·legis electorals de Cerdanyola. L’únic que s’hi va resistir va ser el de Bellaterra. Els sectors que més van votar a la formació lila van ser els de Carles Buigas, Montflorit i Xarau.

En segona posició va quedar, en la majoria de col·legis, el PSC, aconseguint deu dels tretze col·legis electorals, però sense guanyar a cap dels sectors i a molta distància del partit més votat (a 3.512 vots d’En Comú Podem). La tercera posició dels partits més votats se la van disputar entre el PP i C’s. Entre els dos van ocupar la tercera posició a deu col·legis. Altra força política que va tenir força repercussió va ser ERC, que va ocupar “el rànquing” en sis col·legis.

Participació

El 70,13% de les persones que estaven cridades a les urnes van participar a les eleccions generals, sent el sector de Saltells el que va registrar la major participació, amb un 89%, seguit de Bellaterra (73,8%). Per la seva banda, Montflorit ha sigut el sector amb menys mobilització, amb tan sols un 58,3% de participació.

En Comú Podem agraeix la confiança dels seus votants

La coalició guanyadora de les eleccions generals a Cerdanyola ha emès un comunicat valorant els resultats electorals i agraint als seus votants la confiança dipositada en el grup.

En Comú Podem fa una valoració positiva dels resultats a Cerdanyola i a Catalunya. A la ciutat, gairebé una de cada tres persones ha votat la nostra formació: Cerdanyola ha demanat un canvi en les polítiques del govern central. ECP també destaca que mantenim els 12 diputats a Catalunya, que de ben segur ajudaran a enfortir l’alternativa que representem a l’estat. Malgrat que a tot Espanya els resultats no han estat els esperats, Unidos Podemos es manté com a força de canvi davant les polítiques salvatgement neoliberals i antidemocràtiques del PP i els altres partits del règim. Mantenim el nostre compromís de continuar en el camí que hem iniciat per a aconseguir un canvi de polítiques a l’estat en favor de les classes populars perquè som l’única alternativa real per a aconseguir-ho. Avui no és un dia per a celebrar res perquè no hem aconseguit el govern que necessita el nostre poble, però no és moment de lamentar-se sinó de continuar el camí. Donem les gràcies als més de nou mil cerdanyolencs que han tornat a confiar en nosaltres. 

Bellaterra és diferent

La majoria dels col·legis de la ciutat presenten uns resultats similars on, segons els partits guanyadors, la majoria dels votants es podrien considerar de centre i esquerra. Per la seva part, el cens de Bellaterra va demostrar que té tendència cap a la dreta, ja que la suma de CDC i PP treu el 52,5% dels vots.

Aquesta anècdota s’ha donat també al territori espanyol, on els territoris que volen la independència han mostrat, a diferència de la resta de l’Estat, una tendència cap a l’esquerra.

pacmaEl PACMA continua creixent

No és el partit més votat. Ni tan sols hauràs vist propaganda seva als carrers de la ciutat. Ni a la teva bustia. Potser, tampoc al teu whatsapp. Malgrat tot, el PACMA continua escalant posicions a bon ritme, i en tan sols vuit anys han multiplicat els seus votants per cinc.

El Ple extraordinari “curt i car”, ens costa 379,44€ per cada regidora de l’oposició i Josep Grau (CiU).

L’Ajuntament de Cerdanyola va celebrar un ple extraordinari amb l’objecte de procedir al sorteig de membres que van compondre les diferents meses electorals de cara a les Eleccions Generals que van tenir lloc el passat 26 de juny. El ple extraordinari va tenir un cost de 379,44€ per cada regidora de l’oposició que va assistir i pel tinent d’alcalde Josep Grau (CiU). Això suposa una mostra més del malbaratament de diners públics per assistir a una reunió que cap de les regidores va haver de preparar i que tan sols va durar uns minuts.

A Ripollet van evitar aquest malbaratament realitzant el sorteig en el mateix ple del mes de maig, tal com podreu veure al següent vídeo.

Comparteix: