Els vitralls de les Dames de Cerdanyola del Vallès estaran presents al congrés de Troyes

Al XXVIII Colloque International du Corpus Vitrearum es podrà veure una instal·lació amb un plafó explicatiu i un vídeo dels vitralls de les Dames de Cerdanyola.

damesEl Museu d’Art de Cerdanyola ha estat convidat pel Corpus Vitrearum Internacional per a participar en el seu pròxim congrés per a difondre els vitralls de les Dames de Cerdanyola que es poden visitar a l’edifici del mateix museu local. El congrés International du Corpus Vitrearum se celebrarà a la localitat francesa de Troyes entre el 4 i 8 de juliol amb el títol ‘Le vitrail dans la demeure, de origines à nos jours. Vitrer et orner la fenêtre’. Durant el congrés es podrà veure una instal·lació amb un plafó explicatiu i un vídeo sobre els vitralls, elaborats per Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola i Jordi Bonet, representant de l’empresa que va dur a terme la restauració dels tres vitralls entre el 2013 i 2014.
El XXVIII Colloque International du Corpus Vitrearum vol posar al dia la recerca sobre vitralls dels 14 països que formen part del Corpus Vitrearum International. La invitació al Museu d’Art de Cerdanyola a participar-hi i difondre els vitralls de les Dames de Cerdanyola representa un reconeixement a la tasca feta fins ara a més de donar-li als vitralls ressò internacional.

Els vitralls de les Dames de Cerdanyola

Els tres plafons de les Dames de Cerdanyola van ser realitzats cap al 1910 i instal·lats a l’a ntic saló de la casa (avui Museu d’Art de Cerdanyola). Es tracta de tres plafons de grans dimensions (235×195 cm) que representen dues escenes. El plafó situat en un dels laterals s’ha anomenat Dames del gronxador. I els dos plafons frontals, que se situen en un mateix escenari interromput pel pilar de la façana, les Dames del llac o Dames dels cignes i les Dames de les tulipes.

Comparteix: