La Sínia, un projecte educatiu de qualitat i estable

Davant les notícies que han aparegut durant les darreres setmanes, el Govern Municipal ha exposat, en una roda de premsa, que la Sínia mantindrà la qualitat educativa gràcies a l’estabilitat de la plantilla.

L’assemblea de mestres de La Sínia van demanar a l’Ajuntament que els contractes de substitució no finalitzin el 30 de juny, que l’Ajuntament cobreixi amb interins dues places que han quedat lliures per dues jubilacions i que els mestres que van aprovar les proves d’accés a la borsa d’interins en 2014 no hagin de tornar a presentar-se per formar part de la bossa que s’obrirà aquest 2016.

Davant aquestes peticions, Elvi Vila, regidora d’Educació, va explicar que la convocatòria de dues places d’interins per cobrir les dues jubilacions no es pot fer perquè «és impossible assegurar que aquestes dues places hi seran sempre». En canvi, Vila va proposar mantenir les dues places com a «places fluctuants» per poder atendre diferents necessitats que el centre pugui tenir en les diferents àrees.

En relació a la finalització dels contractes d’interins el 30 de juny, Vila va exposar que a partir del curs vinent aquests contractes, si són per cobrir reduccions de jornada, aniran lligats a la reincorporació de la persona que ha demanat la reducció, podent gaudint així dels sous dels mesos de juliol i agost.

Una plantilla estable i substitucions ràpides

Elvi Vila va exposar que la plantilla de La Sínia està integrada per 28 persones. D’aquestes, només 3 són interins. Amb aquests números, la regidora no té cap dubte que es tracta d’una plantilla estable i capaç de donar continuïtat a un projecte educatiu de qualitat i on, a diferència dels centres educatius de la Generalitat, les substitucions es cobreixen el primer o segon dia “en la gran majoria de vegades”, deia Vila. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament “ha incrementat un 65% la despesa per cobrir baixes de La Sínia i mantenir així la qualitat educativa”

En referència a la borsa de treball oberta per aquest 2016, Iñigo Enterria es mostrava sorprès pel fet que, durant el període d’al·legacions de la convocatòria, cap persona de l’assemblea ni dels sindicats va presentar cap esmena. Ara, segons Enterria, no totes les al·legacions presentades es poden acceptar, ja que «la llei ho impedeix».

Comparteix: