Nou cas d’enverinament de gossos a Cerdanyola

La setmana passada dos gossos van ser enverinats al carrer Escoles, causant la mort d’un d’ells.

Imatge: telemundochicago.com

Imatge: telemundochicago.com

Els casos de gossos enverinats continuen donant-se a la nostra ciutat, fruit de “la feina” d’éssers humans amb una maldat inusitada al seu interior que, molt probablement, gaudeixen amb la mort dels animals. El precedent més recent es va donar al carrer Escoles, on dos gossos van ser enverinats – amb dues salsitxes carregades de verí-, provocant la mort d’un i la intervenció quirúrgica de l’altre.

Lamentablement, els enverinaments de gossos i gats és una pràctica habitual on l’assassí surt impune gràcies a les actuacions insuficients de les autoritats – locals, autonòmiques i estatals – per tal de trobar als culpables. En cas de trobar l’assassí, aquest tindria un càstig ridícul: un any de presó – que no compliria si no té antecedents – per aniquiliar una vida.

Poques denúncies

Curiosament, malgrat la multitud de casos que succeeixen durant tot l’any, poques vegades les persones afectades registren denúncies. Això es deu, en gran mesura, a què els propietaris que han perdut el gos saben que aquestes denúncies, en la seva gran majoria, solen acabar arxivades.

Un perill per als infants

El verí al carrer no només és un perill per als animals, sinó que també ho és per als infants de la ciutat que, amb el seu afany d’experimentar amb tot, es poden ficar el verí a la boca directa o indirectament – tocant-lo amb les mans i després llepant-se-les.

Desembre negre

Els darrers casos de possible enverinament letal van tenir les seves conseqüències més greus entre els dies 12 i 14 de desembre, període en el qual es va tenir coneixement de la mort de tres gossos i l’hospitalització d’un quart, tots ells de races petites o mitjanes – dos d’ells de la raça beagel – amb dos denominadors en comú: tos gaudien dels seus passejos a la cèntrica Plaça de Sant Ramon i tots – excepte un – presentaven els mateixos símptomes abans de la seva mort: coagulació, compatible amb la ingestió d’esquer per a rates o similars.

Segons informava la veterinària Tot Gos – que va rebre molts dels casos – la majoria de verins d’aquest tipus se sol presentar en forma de pellets o granulats, encara que es desconeix si s’ha pogut utilitzar algun altre tipus, ja que encara no s’han trobat rastres. També informen que les propietàries dels gossos no van observar cap símptoma fins que l’animal comença amb convulsions i parada cardiorespiratòria.

Sis mesos sense resposta oficial

En la darrera onada d’enverinaments de gossos que va patir Cerdanyola, el govern local va posar el cas en mans del Servei de Salut Pública i la Policia Local, que van examinar la zona minuciosament però, a data d’avui, l’Ajuntament encara no ha fet cap comunicat al respecte informant dels resultats de les anàlisis de les necròpsies que es van realitzar als serveis veterinaris de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Comparteix: