Reunió per tractar l’encaix de Bellaterra a Cerdanyola

Una comitiva del govern s’ha reunit juntament amb una delegació de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra i amb un representant del Departament de Governació de la Generalitat per tractar l’encaix de Bellaterra a Cerdanyola.

bellEn la reunió s’ha constituït la taula de treball i s’ha parlat de l’encaix de Bellaterra a la ciutat de Cerdanyola del Vallès. La trobada respon a la resolució del Parlament de Catalunya de treballar un nou conveni entre les dues dministracions amb la mediació del Departament de Governació.

Aquesta ha estat la segona reunió celebrada per posar les bases per a una futura negociació del nou conveni. Recordem que el Ple de Cerdanyola aprovava en sessió de data 29 d’octubre de 2015 una declaració institucional sobre l’EMD Bellaterra per la a redacció d’un nou conveni en el qual es demana la creació d’una taula de treball participativa per l’elaboració d’un nou conveni que millori els acords existents. En la declaració també es proposa donar a la ciutadania de Bellaterra uns serveis eficients i de qualitat i sotmetre el conveni resultant a un procés participatiu entre els bellaterrencs.

Els acords del Ple de Cerdanyola contemplen, paral·lelament, la creació d’una comissió permanent de seguiment entre el govern de la EMD de Bellaterra i el govern municipal de l’Ajuntament per tal d’abordar la solució als problemes que sorgeixen en la gestió de l’àmbit local de l’Entitat Municipal Descentralitzada. El Ple també es manifestava en aquest punt contrari a la segregació de Bellaterra.

Amb dues parts confien ara que aquest procés de negociacions amb la Generalitat serà útil per trobar una solució i aconseguir el millor acord possible.

Comparteix: