Cerdanyola recorda a les víctimes d’Orlando

El passat dimecres un nombrós grup de veïns i veïnes de la ciutat es va concentrar a la plaça de l’Ajuntament per recordar a les víctimes dels atemptats d’Orlando, on van morir 50 persones en un club freqüentat per la comunitat LGTB.

Dimecres passat la ciutadania va agafar la iniciativa i va convocar una concentració a favor de la igualtat en la diversitat. Durant l’acte es va llegir un comunicat, es van encendre espelmes i els castellers van tornar a tocar el cel per fer onejar la bandera de l’arc de Sant Martí.

Manifest íntegre

Bona nit a totes i tots gràcies per la vostra assistència

El passat dia 12 a les dues de la nit, en un bar d’ambient gai d’Orlando va entrar lliurement armat i l’odi va envair un espai de festa, amb l’objectiu d’assassinar als diferents. Fins ara hi han 50 morts i 53 ferits alguns d’ells o elles greus.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Des d’aquesta plaça de Cerdanyola, volem enviar el nostre afecte i solidaritat als familiars de les víctimes, els amics, els i les amants. Aquestes vides robades avui ja són flors multicolors com la bandera de l’arc de S. Martí que naveguen per l’espai. Tota la nostra Solidaritat amb la comunitat LGTB d’Orlando!!

També volem recordar que a Veracruz Mèxic, el maig passat en un atemptat poc comentat pels mitjans, van ser assassinats 7 gais en un bar d’ambient.

No ens estendrem amb la gravíssima manca de respecte als drets humans envers la comunitat LGTB que mostren determinats regnes del petroli.

Fa molt temps que diem que ‘ Homofòbia mata!!!! No és la religió. Hem de dir fent fort totes juntes i junts No tenim por!!!

Seguirem sortint dels armaris i omplirem els carrers de les nostres ciutats i pobles d’amor i de diversitat afectiva sexual
A Catalunya el Parlament l’octubre del 2014 va aprovar una llei contra l’homofòbia, la transfòbia… Per garantir els drets de les persones LGTBI. És una llei exemplar i de les més progressistes d’Europa i que actualment és referència per les CCAA que estan fent lleis per l’estil. També hem de dir que fins ara no s’ha posat els mitjans per l’aplicació de la llei i no es coneix cap cas de sanció.

Estem farts i fartes!!! d’escoltar com amb tota la llibertat hi ha algunes autoritats eclesiàstiques del nostre país, que aprofiten la seva posició per escampar l’odi contra els homosexuals i els nostres models de família.

Han estat les organitzacions LGTB que han presentat una denúncia contra el bisbe Cañizares, segons la premsa l’autoritat judicial ha demanat a la fiscalia que obri diligencies per delicte d’odi.

Tots aquests fets ens mostra que resta molt camí per aconseguir una societat on la diversitat i el respecte pels drets humans formin part de la vida diària i és per això que és tan important la mobilització ciutadana.

Com cridaven l’ altra nit a Orlando!! No tenemos miedo!! y seguiremos visibles en las calles!!

Comparteix: