Primer gran assaig del Concert del Castell
Quasi un centenar d’infants de Cerdanyola del Vallès, protagonistes de l’espectacle ‘Un Castell de Conte’, realitzen el primer gran assaig conjunt
Després de mesos assajant per separat, les dues escoles implicades en l’espectacle de música i dansa aèria ‘Un Castell de Conte’ van trobar-se per primera vegada el passat dimecres 15 de juny per assajar conjuntament els moviments escènics que la ballarina i coreògrafa Adriana Segurado ha ideat per a l’ocasió. Es tracta de gairebé un centenar d’alumnes que pertanyen als cursos de 6è de Primària i 4t d’ESO de l’EM La Sínia i el Montserrat i que estan vivint en primera persona una producció de grans dimensions.
Un Castell de Conte’ fusionarà el treball d’ambdues escoles amb el so d’una banda simfònica i una coral, i també amb les danses d’una ballarina aèria i un acròbata circense. En total uns 200 artistes participaran de l’espectacle, que tindrà lloc els propers dies 30 de juny i 1 de juliol de 2016 (22h) als jardins del Castell de Sant Marçal, situat entre els termes municipals de Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès. Aquesta és la primera vegada que es faran dues sessions de la mateixa producció i l’organització recorda que el recinte obrirà les seves portes dues hores abans de l’inici de l’espectacle perquè el públic pugui gaudir d’un dels entorns més privilegiats de la comarca. Les 2.000 localitats ja estan disponibles a l’Ateneu de Cerdanyola, les perfumeries Ópalo I la floristeria Casamitjana.
Un ‘Castell de Conte’ és el projecte participatiu més ambiciós que ha produït l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès en els quinze anys que fa que organitza els ja consolidats Concerts al Castell. I és que, a banda dels alumnes que pujaran a l’escenari i que han estat treballant l’espectacle des de l’assignatura d’Educació Física, la resta d’infants d’ambues escoles també han treballat el concert a classe durant tot el curs. Els més petits han realitzat dibuixos inspirats en el repertori, d’altres han ideat nous finals per a les històries que s’interpretaran des de les assignatures de llengua i els més grans han elaborat, a partir de materials reciclats, tot els objectes escènics que requereix la funció.
El quinzè Castell és, doncs, una proposta intergeneracional (els participants des de 12 a 70 anys) i interdisciplinar (cant, música, dansa aèria, moviment escènic) que visibilitza el potencial cultural de la comarca. La dansa aèria, que requerirà una estructura de 8 metres d’alçada, la realitzarà la mateixa Adriana Segurado, que també s’ha encarregat de la composició narrativa i escènica de l’espectacle.
El fil musical de l’espectacle anirà a càrrec de la Banda simfònica i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i comptarà amb un repertori clàssic d’obres basades en contes, mites i llegendes tradicionals. Destaquen L’Ocell de Foc, d’Stravinski, i Tristany i Isolda, de Wagner.
-‘Un Castell de Conte’ també serà la darrera oportunitat per veure el director i compositor sabadellenc Gerard Pastor, finalista dels Premis Ariel a millor música original per ‘La maleta mexicana’, aixecant la batuta a Cerdanyola després de 7 temporades al capdavant de la direcció artística de la Banda de l’AMCV.
La feina dels alumnes dels dos centres educatius participants es podrà veure a l’exposició #15anysdecastell que l’AMCV inaugurarà el proper dimarts 21 de juny a les 19:00h a la sala d’exposicions de l’Ateneu de Cerdanyola. La mostra també farà un recorregut per totes les edicions del Concert del Castell que s’han organitzat des de 2002.