Cerdanyola acollirà la presentació de la Xarxa de Municipis LGTBIQ

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, el Museu d’Art de Cerdanyola serà l’escenari en el que es presentarà la Xarxa de Municipis LGTBIQ de la qual en formen part 8 Ajuntaments i a la que s’afegiran més durant l’acte.

Cartell_28_de_junyLa Xarxa de Municipis LGTBIQ es presentarà en públic el 28 de juny. La iniciativa, impulsada des de Cerdanyola del Vallès a través de la seva regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGBTIQ, té com a objectiu la defensa dels drets de totes les persones a la lliure expressió de la seva diversitat afectiva, sexual i identitària. A través de la xarxa es vol compartir les bones pràctiques i generar activitats conjuntes.

La constitució de la Xarxa de Municipis LGTBIQ és un projecte innovador a tot l’Estat Espanyol i actualment en formen part els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Barberà del Vallès, Berga i Sant Quirze del Vallès; a més, durant l’acte de constitució i presentació s’adheriran nous ajuntaments. A la Xarxa també participen representants de la Generalitat de Catalunya i de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.
Els objectius de la Xarxa de Municipis LGTBIQ seran principalment lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia de manera quotidiana i des dels diversos àmbits de les polítiques locals. A més, la xarxa pretén ser una eina per als municipis que en formen part per a impulsar el treball conjunt amb la possibilitat d’intercanviar experiències i projectes de treball.

Actes amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

El dilluns 20 de juny es durà a terme la trobada ciutadana ‘Obrim armaris’. Es tracta d’una sessió participativa oberta a totes aquelles persones interessades, a tothom que vulgui proposar i col·laborar en les diverses actuacions a desenvolupar a la ciutat. L’acte, que serà a les 19h al Museu d’Art de Cerdanyola, comptarà amb una lectura poètica i artística a càrrec dels joves del Casal ca n’Altimira.

El dimarts 28 de juny es farà l’acte de presentació de la Xarxa de Municipis LGTBIQ, a les 10h al Museu d’Art de Cerdanyola. L’alcalde, Carles Escolà, serà l’encarregat de donar la benvinguda i seguidament es farà la presentació i la lectura de la ‘Declaració de Pobles i Ciutats LGTBIQ’. Intervindran diferents entitats de referència LGTBIQ a Catalunya

Per la tarda tindrà lloc la conferència ‘Fons, armari i figura per Ismael Smtih’, un recorregut al voltant de la figura de l’artista i la seva peculiar visió de l’art i la identitat sexual. La conferència anirà a càrrec del col·lectiu Equipo Palomar i serà a les 19:30h al Museu d’Art de Cerdanyola.

Comparteix: