Escoles i instituts treballen per a la promoció de l’ús social del català

Les persones que han participat en les diferents activitats de promoció de l’ús social del català del Pla Educatiu d’Entorn van rebre un reconeixement als jardins de Ca n’Ortadó.

curs_catalx_bxsic_Sant_Martx_i_Les_FontetesDurant el curs 2015-2016 han estat diverses les iniciatives per a fomentar l’ús del català entre els col·lectius d’alumnes, pares i mares dels centres escolars de la ciutat. Els participants de les diferents propostes van rebre un reconeixement ahir als jardins de Ca n’Ortadó per part de l’A juntament, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per la Normalització Lingüística.

A les escoles Sant Martí i Les Fontetes s’ha dut a terme el Curs de català bàsic per a mares amb una afluència d’alumnes destacada. Les directores d’ambdós centres comentaven durant l’acte de reconeixement la importància d’iniciatives cohesionadores com el curs esmentat i l’interès de les mares per aprendre el català i poder-se així apropar a la realitat dels seus fills i filles.

A l’escola Serraperera, durant el curs, s’ha dut a terme la iniciativa ‘Xerrem en català’. El director del centre explicava que “es tracta d’un espai de trobada, d’intercanvi d’experiències i opinions que hem fet tots els dimecres per la tarda i del que estem molt satisfets dels resultats”.

Als instituts Gorgs, Banús i Forat del Vent ha estat el mateix alumnat el que ha participat en el projecte de “Parelles lingüístiques”. Els i les participants coincidien en valorar de forma positiva l’experiència i la majoria comentaven que no només els havia servit per a millorar la parla del català sinó també per a fer noves amistats i passar bones estones amb elles.

Comparteix: