Solucions per un comerç més accessible

L’Associació funcional, juntament amb “Cerdanyola, Comerç i Serveis” i l’Associació de comerciants de Sant Antoni – Bonasort, han presentat una campanya que té per objectiu fer més accessibles els locals comercials de la ciutat.

L’Associació Funcional (AFIS), Cerdanyola Comerç i Serveis i l’Associació de comerciants Sant Antoni – Bonasort han treballat plegats en una campanya per fomentar l’accessibilitat als comerços de la ciutat sense necessitat de fer obres. La solució proposada per les entitats són rampes portàtils, elevadors, automatismes de portes…

xavijuanJuan Garcia, president d’AFIS explicava que la idea va sorgir arran d’una guia que l’Associació Funcional va començar a redactar en juny de 2014 amb l’objectiu de donar un servei a les persones amb mobilitat reduïda. En aquesta guia apareixen tots els establiments que no tenen barreres arquitectòniques. En fer-la, l’Associació es va assabentar que la immensa majoria dels locals eren pocs accessibles. Va ser aleshores quan es van posar a treballar per trobar solucions.

Xavi Olivé, president de Cerdanyola Comerç i Serveis, explica que han decidit iniciar aquesta campanya per animar als comerços a adquirir aquest tipus de producte per “aportar un valor diferencial i funcional molt gran”. Olivé afegia que molts dels locals de la ciutat són antics i tenen uns esglaons molt elevats a les entrades, però que adaptar-los a la nova normativa suposaria una inversió econòmica i de superfície. En canvi, gràcies a aquest ampli ventall de solucions, els comerços serien 100% accessibles sense necessitat de fer obres.

Valida Sin Barreras i Rampastelescopicas.es van presentar alguns dels seus productes que donen facilitats per superar les barreres arquitectòniques que les persones amb mobilitat reduïda es troben en el seu dia a dia, especialment en els accessos als locals comercials. Tots els productes presentats tenen l’avantatge que no s’han de fer obres per instal·lar-los. Rampastelescopicas.es va anunciar que els comerços que vulguin comprar una de les seves rampes tindran un 10% de descompte amb el cupó “AFIS”.

Comparteix: