Cerdanyola del Vallès commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades

Un concert de corals locals al patí del Museu d’Art de Cerdanyola i una taula rodona amb la presència del testimoni d’una persona refugiada centren els actes del Dia Internacional de les Persones Refugiades (20 de juny).

Poster_persones_refugiadesDes de l’any 2001, les Nacions Unides van declarar el dia 20 de juny com el Dia Internacional de les Persones Refugiades amb l’objectiu de rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiats, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’a sil que actualment hi ha al món. En l’actualitat.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, a través de la Regidoria de Cooperació i Solidaritat i del Comitè d’Acollida, se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Persones Refugiades amb dues activitats de sensibilització i denúncia.

El dissabte 11 de juny tindrà lloc el Concert Cerdanyola amb els Refugiats amb la participació de cinc corals de la ciutat: Nens i nenes del Turó de Guiera, Veus Sense Fronteres, A Bots i Barrals, Dones per la Pau i Pares i Mares de l’Escaladei. El concert, coordinat per Contxi Gil, es farà a les 12h, al jardí del Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès. A partir del dimarts 7 de juny es podran adquirir les entrades – donatiu als establiments col·laboradors ( Floristeria Casamitjana, Perfumeria Òpalo i Perruqueria Melguizo), al preu de 5 euros, que aniran íntegrament en benefici del projecte de salvament marítim de refugiats a Lesbos de l’oenegè ProActiva Open Arms.

L’altre acte previst és la taula rodona Cerdanyola amb les Persones Refugiades amb la participació d’Albert Roma, de ProActiva Open Arms, Núria Camps, d’Stop Mare Nostrum, Maria Sagarra, del Comitè d’Acollida de Cerdanyola i Jaber Safour, veí sirià de l’Associació Centre Cultural Islàmic de Cerdanyola del Vallès. Durant l’acte, que tindrà lloc el dimarts 14 de juny a les 19h a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola, es farà el lliurament de la recaptació dels fons recollits a la campanya “Cerdanyola Ciutat d’Acollida” i als diferents actes de sensibilització realitzats a Cerdanyola del Vallès a favor de l’oenegè ProActiva Open Arms.

Amb aquests actes, Cerdanyola del Vallès vol refermar el seu compromís i implicació amb les persones refugiades, que des del setembre passat s’ha posat de manifest en diverses mocions, declaracions i assemblees ciutadanes. Un compromís que es concreta en la tasca diària del Comitè d’Acollida, una xarxa ciutadana solidària que treballa per donar una resposta permanent capaç d’atendre la crisi humanitària de les persones refugiades i establint les bases del posterior treball d’acollida.

Podeu trobar més informació a www.cerdanyola.cat/acollida

Comparteix: