Stop Direccional valora les respostes del Govern

Stop Direccional lamenta que cap dels partits del consistori han volgut apadrinar la moció que van presentar fa un mes per impugnar el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional.

stopdireccionalFa més d’un mes Stop Direccional va proposar a tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament una proposta de moció per intentar que l’Ajuntament de Cerdanyola es comprometés a fer una impugnació del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional a fi d’aturar el seu desenvolupament. Des de llavors, han passat dos mesos i cap dels partits ha volgut presentar la moció, tot i que Ciutadans i PP estan parlant la possibilitat de presentar-la el proper ple de juny.

El grup no es va mostrar content amb la resposta d’Iñigo Enterria, ja que aquest va dir que actualment els ajuntaments troba fora de termini per fer la impugnació. Segons informen des de Stop Direccional, això no és cert, ja que d’acord a l’article 1043 de la llei 30/92, es pot impugnar per la vida d’una declaració de lesivitat. Això suposaria un període de quatre anys per impugnar, dels quals només haurien transcorregut dos.

Lixiviats de Can Planas al clavegueram púbic

Després de tres mesos demanant una signatura de l’AMB nomenant el nombre de connexions que hi ha entre l’abocador de Can Planas i la xarxa de clavegueram pública, Iñigo Enterria va fer arribar al grup ecologista que ja tenia el document on l’AMB assegurava que només hi havia una connexió, però que no s’utilitzava perquè es feia el buidatge de les piscines de lixiviats de manera correcta.

lazaroSegons Stop Direccional no dóna per bona aquesta signatura i va demanar al govern que comprovés si això que es deia era cert, perquè “en 2011 l’AMB ja ens va mentir, dient que no hi havia cap connexió a la xarxa de clavegueram, i finalment, la ciutadania va demostrar que, almenys, hi havia una. Aquest descobriment, precisament, es va realitzar en 2011, durant una visita que la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors va realitzar juntament amb l’actual tinent d’alcalde d’ERC Helena Solà.

Amb aquestes circumstàncies de desconfiança, Stop Direccional no vol que tot quedi en un paper i va demanar a l’Ajuntament que comprovi si el que diu l’AMB és cert realitzant una rassa al costat de l’abocador en paral·lel amb la xarxa de clavegueram.

La plataforma lamenta que, quan es va descobrir aquesta connexió que l’AMB volia amagar, Iñigo formava part de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors i, per tant, estava al corrent d’això. Malgrat tot, ara Iñigo creu a l’AMB no es compromet a realitzar cap comprovació perquè intenta “creure el que diu l’administració pública”, malgrat que la ciutadania aporti proves, “com les que li estem presentant nosaltres”, diuen des de Stop Direccional.

Continuem sense Consell de Medi Ambient

El Consell de Medi Ambient està sent el gran oblidat dels governs de la ciutat. Durant el darrer any del mandat de Carme Carmona, i el primer any del mandat de Carles Escolà no s’ha convocat cap Consell de Medi Ambient. En aquest sentit, el grup es mostrava “content” perquè Elisabeth Pasamonte (ERC) es va comprometre a convocar-ho abans d’un any.

Stop Direccional es mostra decebut perquè voldria que les decisions del Consell es portessin al ple per poder-la votar, però segons va dir Pasamonte, “el ROM actual no ho permet”.

Amb l’ampliació de govern rebem més informació

Una de les diferències que ha trobat Stop Direccional d’ençà que el govern es va ampliar és que “ens responen amb més informació (…) amb millor respostes, i més contingut”, deien des de la Plataforma, i afegia, respecte a la pregunta del deute, que “la resposta de Dani Mallen dient que el problema del deute estava damunt la taula va ser molt sincera”.

Per altra banda, valoren negativament el canvi de la paraula que havia defensat sempre Compromís vers l’abocador de Can Planas. Si abans sempre es parlava de “buidatge complet” o “neteja total”, ara es parla de “remediació”, una paraula que ja utilitzaven els anteriors governs per tractar la problemàtica dels abocadors sense resoldre definitivament el problema.

Refem el Centre Direccional

Els integrants de Stop Direccional van ser preguntats per l’opinió que tenien del col·lectiu Refem, que també posa sobre la taula el Centre Direccional. En aquest sentit, Stop Direccional va donar a entendre que són dues lluites diferents, per una banda està la lluita de Stop Direccional, més centrada en la neteja total dels abocadors, i per altra, la lluita de Refem el Centre Direccional, més enfocada cap a la reestructuració d’un nou pla director.

Comparteix: