Stop Direccional torna a demanar la impugnació del Pla Director

Stop Direccional va intervenir a l’audiència pública de juliol per demanar la impugnació del Pla Director del Centre Direccional, la comprovació de les connexions de lixiviats de Can Planas al clavegueram i la convocatòria del Consell de Medi Ambient.

Captura de 2016-05-31 13:15:17La plataforma ecologista Stop Direccional va recordar al consistori de Cerdanyola que el passat mes d’abril va presentar a tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament una moció en la qual es demanava la impugnació del planejament actualment aprovat per la Generalitat del Centre Direccional, ja que el grup considera que aquesta seria la forma més adequada i viable d’aconseguir un canvi en el Pla Director i aconseguir solucions definitives amb els abocadors.

Dels sis partits que formen el consistori, només dos (PP i C’s) van mostrar interès per la moció i van demanar una reunió amb la plataforma. En aquestes circumstàncies, el grup va aprofitar l’audiència ciutadana per preguntar quina és la proposta que té el govern respecte al Centre Direccional per resoldre l’assumpte dels abocadors i el planejament. El grup va recordar que dos dels partits que ara governen (Compromís i ERC) van defensar, durant els dos anteriors mandats, que el planejament urbanístic estava mal fet.

Per la seva banda, el regidor Iñigo Enterria (ERC) es va mostrar sorprès, ja que ell va signar com a lletrat de Via Verda la impugnació del Planejament del Centre Direccional i va assegurar que aquesta és una qüestió defensada pels partits polítics que formaven part de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors. En aquest sentit, Enterria va dir que un planejament presentat en 2014 no es pot impugnar en 2016. Buenaño va intervenir per dir que el que havia dit Enterria no era cert, ja que, segons diu el portaveu del PP, «continuem dintre del termini d’impugnació del Pla Director». Buenaño va acabar la seva intervenció dient que el seu grup continuava estudiant la moció i que, si veuen arguments jurídics suficients per impugnar, la presentaran en el proper ple de juny.

90 milions de deute

Els integrants de Stop Direccional també van posar sobre la taula el projecte de pressupost del Consorci del Centre Direccional, un projecte que encara està en vies d’aprovació i que preveu refinançar els 90 milions de deute. A data d’avui, el grup ecologista es mostra inquiet, ja que el deute venç l’1 de juliol i el govern local encara no ha dit quina solució adoptarà.

Daniel Mallén responia al grup dient que aquesta és una qüestió que preocupa molt al govern, ja que en octubre d’aquest any, si no està liquidat aquest deute, generarà uns interessos de demora de 185.000 euros, i a partir d’aquí, cada tres mesos serà una quantitat superior perquè es fa sobre la base d’interès compost. Mallén va dir que només s’han amortitzat els interessos d’un deute de 90 milions d’euros que s’havia d’amortitzar amb la venda de parcel·les, i va avançar que, en principi, el deute es liquidarà amb una aportació del Govern de l’Estat «amb unes condicions que desconeixem».

L’AMB assegura que només hi ha una connexió al clavegueram

Stop Direccional va tornar a preguntar sobre les connexions dels lixiviats de Can Planas a la xarxa pública de claveguerams. Segons Enterria, des de l’AMB han assegurat que només hi ha una connexió, però que abans que s’omplin els dipòsits els lixiviats s’envien a la planta de tractament

Els integrants de la plataforma, que no es fien d’aquest informe de l’AMB, ja que representants d’aquesta entitat ja van mentir anys enrere en relació a les connexions, van preguntar que si el Govern Local es comprometia a fer una rassa entre l’abocador i la riera per comprovar-ho. Enterria no es va comprometre a fer aquesta comprovació perquè intenta «creure el que diu l’administració pública».

Continuem sense consell de Medi Ambient

L’última intervenció de Stop Direccional va ser per demanar la convocatòria del Consell de Medi Ambient, un consell que no s’ha convocat en els onze mesos que porta Compromís al Govern. Elizabeth Pasamonte (ERC) es va comprometre a no trigar un any en convocar-ho. La plataforma ecologista va demanar que les decisions del consell es presentin a l’ordre del dia dels plens municipals per votar-les. Pasamonte va dir que això, amb l’actual Reglament Orgànic Municipal (ROM), no era possible.

Comparteix: