Bellaterra inicia un Cicle d’Història

Bellaterra iniciarà, a partir del dilluns 6 de juny, un cicle de set xerrades-fòrum englobades dins el títol general de Conèixer la nostra autèntica història per recuperar ara la nostra llibertat.

Antenes BellaterraAmb aquestes xerrades pretenen donar veu a investigadors que no tenen el suport institucional ni acadèmic; investigadors que sovint es veuen marginats del camí institucional; gent que en la recerca de la cultura catalana qüestiona, argumenta i posa en dubte “veritats” absolutes considerades irrevocables per l’oficialitat. Aquest és el veritable sentit de la seva proposta: obrir un debat sobre algunes èpoques de la història de Catalunya perquè tothom hi digui la seva. Perquè, la nació catalana és molt antiga i la seva història també.

Les xerrades, que són obertes a tothom, es realitzaran cada dilluns a les 20:30 hores al Centre Cívic Bellaterra (Plaça de Maragall, 4).

Dilluns 6/juny/2016. Què va ser el Principat de Catalunya fins 1714?.

Ponent: Lluís Botinas

Dilluns 13/juny/2016. La dita reconquesta va ser empresa catalana.

Ponent: Lluís Maria Mandado

Dilluns 20/juny/2016. València va ser la capital de les Espanyes i la seu dels Reis Catòlics.

Ponent: Pep Mayolas

Dilluns 27/juny/2016. Erasme de Rotterdam era Ferran Colom.

Ponent: Paolo Pellegrini

Dilluns 4/juliol/2016. La ciutat de l’emperador Carles V va ser Barcelona.

Ponent: Daniel Ibànyez

Dilluns 11/juliol/2016. Shakespeare era Cervantes. I Cervantes i Shakespeare eren Joan Miquel Servent, de Xixona (Alacant).

Ponent: Miquel Izquierdo

Dilluns 18/juliol/2016. Re-avaluant 1700-2016. I ara, …què?

Ponent: Lluís Botinas

Comparteix: