Nova xerrada per tractar la problemàtica de l’Amiant

El proper dissabte 4 de juny a les 11.15 hores, a la Sala Enric Granados (Biblioteca Central) de Cerdanyola del Vallès, l’Associació Funcional per la Integració Social, organitza una xerrada-col·loqui amb el títol: “Amiant, passat i present”.

Imatge: diariomedico.com

Imatge: diariomedico.com

La xerrada tractarà la problemàtica de l’amiant (asbest) des del punt de vista: Històric i present. Víctimes directes (treballadors) i víctimes passives. Aspectes legals i mèdics. El contacte amb les fibres d’asbest està àmpliament demostrat que té un efecte greument nociu per a la salut de les persones. Tot i això, és un tema bastant desconegut per a la ciutadania.

A Cerdanyola del Vallès va estar situada durant un llarg període de temps la fàbrica Uralita, una de les principals empreses del sector en el seu moment. Pel que en la nostra localitat així com en poblacions limítrofes, són innombrables les persones que van resultar i tot resulten afectades.
Els treballadors van ser víctimes directes de l’amiant pel contacte diari amb el producte i la població en general va resultar víctima passiva, ja que va ser un material molt utilitzat en l’època en múltiples construccions (Teulades, cobertes, dipòsits d’aigua, etc).

L’acte comptarà amb els següents ponents: Dr. emèrit Josep Tarrés (Metge de família i pneumòleg) Esther Costa i Raquel Lafuente (Advocades del Col·lectiu Ronda) i José Luís Gómez (Secretari de Salut Laboral CGT Viladecans).

Comparteix: