Bellaterra demana als veïns i veïnes que s’informin abans de contractar serveis de telefonia

L’EMD de Bellaterra demana als ciutadans que abans de contractar serveis de telefonia s’informin de les companyies més conflictives i menys respectuoses amb l’impacte de les seves antenes.

Antenes BellaterraL’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha demanat als veïns que abans de contractar serveis de telefonia mòbil s’informin i valorin quines són les companyies més conflictives i menys respectuoses amb l’impacte de les seves antenes sobre la població.

Des de l’EMD s’ha ofert a Vodafone una ubicació alternativa i gratuïta per a les antenes que l’operadora ha instal·lat al campanar de la parròquia de la Santa Creu. L’EMD ha posat a disposició de Vodafone uns terrenys de titularitat pública al sector dels Pous –una zona boscosa que delimita els termes municipals de Bellaterra i Sant Quirze– i que gràcies a la seva alçada i a la major distància amb els habitatges pot millorar la cobertura al poble i fer-ho irradiant a una menor potència. Vodafone, però, ha rebutjat aquests terrenys.

Aquesta nova ubicació, a més de tenir un menor impacte electromagnètic sobre la població, no perjudicaria les activitats del Grup Escolta Bellaterra, ubicat a les instal·lacions de la parròquia. Per acabar d’assessorar als veïns, l’EMD també posa a la seva disposició un servei gratuït de mesura dels camps electromagnètics als seus habitatges.

L’EMD compta amb el suport veïnal i el de l’Associació d’Afectats per l’Antena de l’Església de Bellaterra per treure les antenes de la trama urbana. L’EMD, però, admet que les antenes instal·lades al campanar de Bellaterra són legals, però prioritza la seva ubiació fora de la trama urbana.

Comparteix: