El Govern de Cerdanyola preveu acostar Serveis Socials al barri de Fontetes

El projecte presentat pel Govern Municipal per optar a l’ajuda estatal de «Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) preveu acostar els Serveis Socials a la ciutadania de Fontetes.

Imatge: ar47.net

Imatge: ar47.net

Un dels compromisos del Govern de Cerdanyola és acostar els serveis públics als barris. Per aquest motiu, dintre del projecte presentat per optar a les ajudes del pla DUSI, es preveu acostar els serveis socials municipals a la ciutadania del barri de Fontetes.

El Govern afirma que aquest nou projecte està condicionat al manteniment dels serveis públics de què actualment disposa en barri, i mai en detriment d’aquests.

Un pla cofinançat entre el govern local i el govern estatal

El Pla DUSI es finança a dues parts. El 50%, que són uns 15 milions d’euros (a pagar en sis anys) els pagarà l’Ajuntament, mentre que l’altre 50% ho pagarà l’Estat. Segons el Govern, l’Ajuntament «té capacitat més que suficient per fer front a aquesta inversió, que és compatible amb altres subvencions».

El Servei de Promoció Social

Actualment el Servei de Promoció Social té per objecte:

  • Regular i ordenar el sistema de serveis socials amb la finalitat de garantir-hi l’accés universal per a fer efectiva la justícia social i promoure el benestar del conjunt de la població.
  • Aconseguir que els serveis socials es prestin amb els requisits i la qualitat òptima necessaris per a garantir la dignitat i la qualitat de vida de les persones.

Els serveis socials s’ofereixen a tota la població i tenen com a destinataris les persones que necessiten informació, valoració, diagnòstic, orientació, suport, intervenció i assessorament individual, familiar o comunitari per a fer front a situacions de necessitat personal bàsica, de manca de cohesió social o familiar o de desigualtat i per a prevenir-les.

Comparteix: