El Consorci de la TDT del Vallès Occidental Sud aprova inicialment la seva dissolució

El Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Local Pública (TDT) del Vallès Occidental Sud va aprovar divendres l’inici de dissolució de l’entitat així com la seva liquidació.

Foto_Consorci_TDTEl Consorci, presidit per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i integrat pels ajuntaments de Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Santa Perpètua de la Mogoda, es van reunir divendres al migdia, en sessió plenària extraordinària, a la sala de Plens de Sant Quirze. Els representants dels diferents municipis consorciats han aprovat per unanimitat l’inici de la dissolució de l’entitat, donat que el Consorci no ha desenvolupat cap activitat de producció o radiodifusió de continguts televisius prevista en el moment de la seva creació.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha intervingut en l’apartat dedicat als comptes de l’ens demanant que es justifiquin com cal 1.070€, la destinació dels quals es desconeix, donat que es tracta de recursos públics.

Els comptes aprovats en la sessió de treball indiquen que els fons líquids del Consorci ascendeixen a 13.315,47€ i els deutes a 69.727,16€.  Per satisfer els deutes, els municipis integrants del consorci hauran d’abonar les quotes corresponents. Cerdanyola del Vallès haurà de pagar 7242,94€ dels 11242,94€ que li corresponien, donat que es va satisfer un avançament de 4000€.

L’acord aprovat avui es presentarà als plens dels Ajuntaments integrants del Consorci. La intenció del govern local és que es presenti a la sessió de juny. Posteriorment romandrà en exposició pública d’ençà de la publicació als diaris oficials als efectes de presentació de reclamacions o al·legacions. En aquest sentit, la dissolució del Consorci esdevindrà definitiva als sis mesos, moment en què el procés de liquidació de l’entitat haurà d’estar finalitzat.

El Consorci de la TDT es va formalitzar l’any 2007 amb la voluntat de gestionar el servei públic de comunicació audiovisual d’àmbit local corresponent als municipis consorciats com a titulars del canal de la demarcació Sabadell, que va ser concedit en el Marc del Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Local.

Comparteix: