Comença la fase d’instrucció del judici de “Som 27 i més”

Aquesta setmana ha tingut lloc la darrera declaració de la fase d’instrucció del judici per l’ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2013. Per tant, avui ha estat la vint-i-setena declaració d’imputat que hi ha hagut en aquest procediment, pendents ara de la concreció de les peticions per part del Ministeri Fiscal i l’acusació particular.

IMG_0340

Imatge: Albert Lázaro

Aquest procés judicial té un caràcter marcadament polític, doncs darrera hi ha nombroses persecucions per part dels Mossos d’Esquadra i, especialment, la UAB per a construir una acusació contra estudiants especialment compromesos amb la lluita estudiantil, així com dos membres del personal de la universitat. Persecució que es concreta en llistes negres, seguiments a militants estudiantils i ponents, entre d’altres.

No contents amb això, el rectorat de la UAB capitanejat per Ferran Sancho han contractat a una de les togues d’or de Barcelona, Cristobal Martell, advocat d’en Pujol, Messi i Nuñez, entre tants d’altres, qui s’especula que cobra uns honoraris de cinc-cents euros l’hora. Aprofitant l’etapa final del procés d’instrucció, des d’Alerta Solidària i Som 27 i més, el grup de suport als encausats, denuncien les males pràctiques del rectorat en la repressió a la lluita estudiantil, així com la desproporcionalitat de mitjans que ha emprat la universitat en la mateixa. Per aquest motiu, en l’actual context d’eleccions al rectorat, el grup de suport vol posar sobre la taula el debat públic sobre la manca de justificació d’aquest procediment judicial contra els estudiants que simplement es van manifestar per a demanar el compliment de les mocions aprovades al claustre. Actualment, Marga Arboix candidata al rectorat és la única candidata que s’ha mostrat procliu a desjudicialitzar la universitat i resoldre els conflictes per altres vies.

Comparteix: