La UAB rebrà els prop de 500 infants que estudiants voluntaris de l’Autònoma han acompanyat durant tot el curs

El dimecres, 11 de maig, la UAB rebrà la visita de 480 nens de 4t, 5è i 6è de primària que participen al Programa CROMA com a cloenda dels tallers que un centenar d’estudiants voluntaris de l’Autònoma dinamitzen durant tot el curs amb infants de 27 escoles del Vallès que tenen dificultats en assolir els objectius de l’aula.

Columnes_UABEl Programa CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) compta amb la implicació voluntària de més de 100 estudiants de la UAB que, setmanalment, acudeixen a escoles de primària dels municipis de l’entorn de la UAB per dinamitzar tallers de suport escolar i acompanyament afectiu a infants que, per circumstàncies socioeconòmiques o personals, poden tenir dificultats en assolir els objectius de l’aula.

El curs 2015-16, el CROMA ha arribat a 490 infants de 4t, 5è i 6è de primària de 7 municipis diferents (Sabadell, Terrassa, Badia, Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès, Rubí i Barberà del Vallès). Aquests seran els nens i nenes que el pròxim dimecres 11 de maig descobriran la UAB. Els infants són triats pels professorat de les escoles mateixes. Els universitaris, tots ells voluntaris, dinamitzen un dia per setmana aquests tallers d’estudi, i els ajuden en l’organització de les tasques escolars, donen suport a l’aprenentatge, potencien l’ús de la llengua catalana i promouen activitats engrescadores que els ajuden a entendre millor els continguts curriculars.

La visita al Campus és ja una cita consolidada que se celebrarà per sisè any consecutiu i que permet que els nens i nenes coneguin “l’escola” dels seus voluntaris referents. Després de passar tot el curs junts a les aules de primària, els infants tenen l’oportunitat de descobrir com és la universitat i quines són les activitats que s’hi realitzen.

Per fer-ho, participen en tallers preparats per professorat docent i investigador on els mostren les diferents disciplines que poden estudiar-se a la UAB. Durant la visita els infants també aprenen les característiques del campus a través d’una gimcana de descoberta i es relacionen amb nous companys de les altres escoles participants al programa.

Des d’un taller de coets fins a un altre de seguiment de fertilització del ruc català

Gràcies a la col·laboració de professorat de les diferents facultats, les nenes i nens participants al CROMA poden apropar-se a les diferents disciplines que s’estudien a la UAB. Aquest any podran gaudir de tallers tant variats com el que es realitzarà a l’ETSE, sobre el procés de creació de vídeojocs, o realitzar experiments a laboratoris de la facultat de ciències. També participaran en un joc de rol sobre conflictes ambientals a la Facultat de Sociologia, en la simulació d’un judici sobre temes de gènere a Dret, en un taller d’enlairament de coets a Educació o en el seguiment del procés de fertilització del ruc català a la Facultat de Veterinària, entre d’altres.

A més, els grups de voluntariat de Campus de la FAS, com Menja Just i Caixes Niu, també preparen una activitat relacionada amb la producció d’aliments i de coneixença dels ocells del campus. El PIUNE (servei d’atenció a la discapacitat de la UAB), per la seva banda, organitza una vegada més una activitat per fer créixer l’empatia i la comprensió per les capacitats diverses de les persones i per donar a conèixer els reptes que es troben els estudiants universitaris amb diversitats funcionals.

Comparteix: