Rebuig dels alcaldes contra la impugnació de la llei d’emergència social

El Govern de Cerdanyola, encapçalat per l’alcalde, ha donat suport aquest migdia a la concentració d’uns cinquanta alcaldes i regidors davant la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona contra la impugnació de la llei d’emergència social.

osuAmb aquest acte han expressat el seu rebuig al recurs d’inconstitucionalitat de l’executiu del PP contra la llei catalana que evita desnonaments i el tall dels subministraments bàsics a les famílies vulnerables.

Els alcaldes han lliurat a la Delegació del Govern  una instància que recull expedients i peticions dels ciutadans dels seus municipis que estan en situació de pobresa energètica. El text remarca la decisió dels  consistoris de continuar atenent les demandes dels seus ciutadans tot i la suspensió de la llei per part del govern espanyol.

La protesta ha estat encapçalada per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i amb el suport d’alcaldes de tots els partits, a excepció del PP.

Els alcaldes concentrats han coincidit en assegurar que representen a milers de ciutadans davant d’una injustícia. En aquestes instàncies els ajuntaments fan constar el número d’expedients que tramiten abans de la resolució del Tribunal Constitucional.

Els reunits creuen que la suspensió de la llei és un atac directe als drets fonamentals de la ciutadania i creuen que cal desplegar tots els articles per preservar el dret a l’habitatge i el dret a una vida digna.

Comparteix: