La Escalera presentarà aquest dissabte “La Habana de la Mafia”

L’Associació de Música d’Autor La Escalera presentarà aquest dissabte a les 19 hores a Ripollet “La Habana de la Mafia”, un documental de Xavier Esteve que explica, a través d’una extraordinària successió d’imatges d’arxiu i entrevistes, el període històric que va viure Cuba des de l’aprovació de la Llei Seca als Estats Units fins a l’arribada de Fidel Castro al poder.

lahabanadelamafiaL’Associació de Música d’Autor La Escalera continua celebrant els actes del seu cinquè aniversari amb la presentació del documental “La Habana de la Màfia”, que es projectarà aquest dissabte a les 19 hores a la sala d’actes del Centre Cultural de Ripollet. Després del visionat del documental el públic assistent podrà participar en una xerrada amb el seu director, Xavier Esteve, qui va ser nominat a l’edició 35 del Festival Internacional de Cinema Llatinoamericà.

Després de ser nominada a l’edició 35 del Festival Internacional de Cinema Llatinoamericà, La Escalera presentarà aquest dissabte a les 19hores, al Centre Cultural de Ripollet, “La Habana de la Mafia”. Després del visionat del documental el públic assistent podrà participar en una xerrada amb el seu director, Xavier Esteve.

La Habana de la Mafia

Tal com informen a CubaSi, amb el documental l’Havana de la màfia, el músic català Xavier Esteve mostra la part fosca de la història cubana anterior al triomf revolucionari, el primer de gener de 1959, i tota la corrupció política que emparava la presència de gàngsters com Meyer Lansky i Lucky Luciano al país.

Molta gent oblida que aquests mafiosos van construir a Cuba un paradís i el venien com la realitat de l’illa, quan la immensa majoria del poble no tenia drets i oportunitats, i patia sota l’opressió de governs titelles, va explicar Esteve per al diari cubà.

Investigacions de William Gálvez

Basat en investigacions del militar, periodista i escriptor cubà William Gálvez, el documental aborda detalladament la reunió sostinguda per més de 500 representants d’aquesta organització criminal a 1946, a l’Hotel Nacional de Cuba, principal seu actualment de l’esdeveniment cinematogràfic. En aquesta reunió es van definir importants acords per a la consolidació del poder de la màfia al país caribeny, i fins i tot es van ordenar assassinats, i tot això va passar amb la complaença i la protecció del govern de torn, el de Ramón Grau San Martín.

Accedir a la web del documental.

 

Comparteix: