Un estiu d’experiències artístiques i culturals

Els infants, joves i adults amb inquietuds artístiques tenen l’oportunitat d’escollir entre un ampli ventall d’oferta aquest estiu a Cerdanyola gracies a les diferents propostes que ofereixen l’escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i el Museu d’Art de Cerdanyola.

dibuix_del_naturalL’Escola d’Arts Plàstiques de l’Ateneu ha organitzat el taller Explorem les tècniques pictòriques, enfocat a explorar les tècniques més destacades del món de la pintura. Aquest taller està dirigit a persones a partir de 15 anys i es farà entre el 4 i el 8 de juliol de 17h a 21h a càrrec de Natalia Navarro. Marutxi Beaumont impartirà el taller Tapís. El món comença amb un nus, que servirà per aprendre diferents tipus de nusos per a confeccionar tapissos en tres dimensions. Podran participar en aquest taller persones a partir de 16 anys i es farà el 6, 7 i 8 de setembre de 17h a 21h. Gravat: vernís tou i monotip serà un taller enfocat a la tècnica del gravat i el conduirà Marta Torres; el podran seguir persones a partir de 15 anys i es farà del 19 al 23 de setembre en horari de 17:30h a 20:30h. Enguany, l’oferta estiuenca inclou un Taller d’estimulació creativa dirigit a qualsevol persona creadora a partir de 16 anys que vulgui treballar diferents tècniques per fomentar el pensament creatiu. Aquest taller estarà impartit per Ana Illueca i es farà del 27 al 29 de setembre entre les 18h i les 21h. Entre el 4 i el 8 de juliol es realitzarà un intensiu de Microgimnàstica per a majors de 18 anys. Les persones assistents aprendran micromoviments per desbloquejar articulacions i destensar la musculatura. L’horari serà de 9:30h a 11:30h.

Experiències

La novetat d’aquest estiu seran dues experiències que volen ser un tast a l’aquarel·la i la ceràmica. La primera, Aquarel·la a l’aire lliure, seran tres hores (17h a 20h) d’experimentació amb les tècniques ràpides, l’enquadrament de la imatge, els efectes de la llum natural… La professora serà la Marutxi Beaumont i es pot escollir entre el 14 o 21 de setembre. L’experiència amb la ceràmica Vols fer un bol? pretén ensenyar a decorar un bol de gres amb diferents tècniques. Tindrà lloc el 22 de setembre de 17h a 21h.

Per a infants

Els tallers per als més petits es faran entre el 27 de juny i l’1 de juliol en horari de 9h a 13h. En el taller Plàstica Infantil: Aquest sóc joc (de 5 a 7 anys), els assistents treballaran com a eix central la figuració amb diferents tècniques com les pintures, les ceres, el collage, el fang, l’e stampació… El Taller de dansa i circ (de 6 a 8 anys) crearà un espai on, d’una manera lúdica, s’iniciarà als nens i nenes en les tècniques de la dansa clàssica i jazz i en l’entrenament de diverses habilitats de circ. També s’oferirà el Taller d’ombres Xinesques (de 9 a 12 anys) en el què es pretén crear una posada en escena d’a quest tipus de teatre.

Stage d’art al MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola organitza un Stage d’Art amb el ninotaire local Edu Català; es tracta d’un taller d’il·lustració dirigit a joves creadors que es durà a terme entre el 4 i el 8 de juliol. Les places per aquest stage són limitades.

Informació

Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40), 935 914 133
Museu d’Art de Cerdanyola (carrer de Sant Martí, 88), 935 914 130 mac@cerdanyola.cat

Comparteix: