Tanca el Roser de Maig més participatiu

Aquest cap de setmana Cerdanyola es va omplir de gresca i de somriures en la seva gran festa major, una festa que presentava com a gran novetat la seva remunicipalització.

Amb el Roser de Maig 2016 s’ha demostrat que es poden organitzar unes Festes Majors des d’una Comissió de Festes – sense que cap empresa privada gestioni el programa – i esdevenir tot un èxit capaç d’omplir places i carrers de gent. Això ha sigut gràcies al Govern de Compromís, que d’ençà que va entrar va voler recuperar el Roser – privatitzat pels anteriors governs de la ciutat – per donar-li, de nou, la batuta al poble.

Divendres 29 d’abril va iniciar-se la Festa Major del Roser de Maig, una festa que aquest any ha tingut tres grans zones d’oci: el Parc del Turonet, la Paça Abat Oliba i La Platgeta del Riu Sec. Malgrat que algunes activitats es van avançar, com l’inici del grafiti del Roser de Maig o l’espectacle infantil “Revolució”, la festa oficial va començar al vespre, amb la cercavila que va acompanyar a la ciutadania fins a la plaça de l’Ajuntament, on es celebraria el pregó a càrrec del veí de les Fontetes Albert Roma, un dels integrants del primer grup que l’ONG Proactiva OpenArms va enviar a les costes gregues a salvar vides.

Tot seguit es va encendre la metxa del castell de focs artificials, que van donar pas als concerts de La Salseta del Poble Sec i The Txandal. Els següents dies també sonaria a la ciutat la música de The Risas, Timon Republik o Itaca Band, entre d’altres.

Baixada de carretons i Holi Roser, els dos grans èxits

Sense dubte, els dos grans èxits de la festa van ser la baixada de carretons i el Holi Roser, que enguany celebrava la seva segona edició omplint el Parc del Turonet de colors per commemorar l’arribada de la primavera. Per la seva banda, la baixada de carretons celebrava la seva primera edició amb un total de 35 participants que van “cremar rodes” al carrer Foment.

Tradicions al Roser

Com no, els sempre actius Castellers de Cerdanyola, van tornar a tocar el cel amb les mans mentre que els gegants i gegantes passejaven envoltats de nens i l’Esbart Dansaire Sant Marçal, juntament amb la Polca de Cerdanyola, marcaven el ritme de les danses.

La pólvora també es va olorar dissabte amb l’actuació dels diables de Cerdanyola i els trabucaires, que despertaven a la ciutadania el diumenge a les 8 del matí per anunciar que la festa encara no havia acabat.
El Roser, però, va arribar al seu fi el dilluns, on els infants van ser les principals protagonistes, omplint “la platgeta del Riu Sec” de jocs, inflables i actuacions de circ. Ja al vespre, la festa major es va acomiadar tal com va començar: amb música.

Comparteix: