Cerdanyola, pionera en impulsar unes festes lliures de violències sexistes i homòfobes

Per a la Festa Major del Roser de Maig es posarà en pràctica per primera vegada el Protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’. Es tracta d’una iniciativa que pretén prevenir i en el cas de que sigui necessari, actuar, davant de possibles situacions d’agressions per raó de gènere i/o orientació afectiu- sexual.

NoesNOAquest Protocol ha estat fruit del treball conjunt de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i LGTBiq, el Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones (CIARD) i el col·lectiu feminista La Figa Rebel i ha estat aprovat pel Circuit Cerdanyola d’Abordatge Integral de les Violències Masclistes. El Protocol pretén ser una eina comunitària per prevenir i actuar, en el cas de ser necessari en casos de violència sexista.

Es posarà en pràctica per primera vegada en la Festa Major del Roser de Maig, però la intenció és que tingui continuïtat en les Festes de Barri, festes de final de curs dels instituts, Festa de Sant Martí… i acabar implantant-se també en l’oci nocturn de la ciutat.

El Protocol posa l’accent en la gran força preventiva que té la resposta comunitària i aposta per la creació d’una Xarxa d’Agents Preventives. Aquestes persones seran referents per prevenir i acompanyar en el cas que es produeixi una agressió. El Protocol també contempla una formació especifica per a les persones que formin part d’aquesta Xarxa per tal d’identificar les violències i compartir criteris i eines per l’actuació.

Les persones que vulguin formar part d’aquesta Xarxa d’Agents Preventives us esperem el dijous, 28 d’abril, a les 18h a la sala 22 de l’Ateneu a on es durà a terme una sessió de formació.

Comparteix: