Compromís fa públics els seus balanços de 2015

Compromís per Cerdanyola ha fet un exercici de transparència sense precendents a Cerdanyola i ha publicat, per partides generals, els seus balanços de 2015. Segons el grup municipal, els punts més destacats són la partida per a la campanya electoral i la disminució dels ingressos per haver passat d’oposició a govern.

IMG_20160422_190708Des del CxC presenten els comptes de 2015 com a mesura de transparència així com explicar els principals canvis que estem introduint de cara a 2016. En aquest han explicat que els comptes de 2015 són atípics per dos motius:

  1. Durant la primera meitat de l’any CxC va afrontar una campanya electoral que va costar un total de 12.706,11€. Això suposa un 58% del total d’ingressos de l’anualitat. Tot i així, des de CxC consideren que aquestes despeses han de repartir­-se en les anualitats de tots els anys de legislatura, ja que és una despesa que afrontem cada 4 anys i per la qual cada any en guarden un romanent.
  2. En assumir el govern han disminuït radicalment els ingressos que percebia CxC.
  • Anteriorment, tots els ingressos que percebien els regidors per dietes de l’ajuntament anaven íntegrament a CxC. Això és degut al fet que no consideren la política una medi de vida i per tant, cada regidor de CxC l’oposició compagina la seva vida laboral amb la seva vida política.
  • Al assumir el govern, els regidors han passat a dedicar­-se en exclusiva a l’ajuntament, el que implica que reben una remuneració per aquesta activitat.
  • Aquesta remuneració és de 3 vegades el SMI bruts mensuals (1900€) tal com van signar al codi ètic (1800€ nets).
  • La resta de diners passen a ser gestionats per CxC, que se’n queda una part per cobrir les despeses (local, campanyes, etc.) i la resta la destina a projectes per Cerdanyola.
  • El volum total d’ingressos per a CxC era major quan estaven a l’oposició que ara que estan al govern.

Els números concrets els adjuntem en el següent document.

De cara a 2016, CxC està introduint alguns canvis per a adaptar-se a la nova situació sense deixar de donar compliment als seu compromisos, en aquest sentit:

  • Es va crear una comissió específica que ha elaborat els criteris polítics, ètics i socials per tal de seleccionar els projectes en els quals invertim el romanent de les persones regidores. Calculen que hi podrem destinar uns 4000€ durant el 2016. L’objectiu és arrelar i obrir aquestes ajudes al conjunt de Cerdanyola i garantir un procés de selecció de projectes objectiu i rigorós.
  • Han portat a terme un procés de selecció per a cobrir una plaça de tècnic d’organització per a què faciliti el traspàs d’informació entre el grup municipal i l’organització de cara a ser més eficients i millorar l’arrelament al poble. Aquesta persona s’incorporarà el 3 de Maig i cobrarà 1200€ bruts per 25h setmanals.

Finalment han considerat que:

  1. Aquest és un acte de transparència i publicaran els números a la web i estan oberts a preguntes per part dels ciutadans.
  2. Emplacen a la resta de forces polítiques a fer el mateix procés per afavorir la confiança de la ciutadania en els seus representants polítics.
Comparteix: