L’Ajuntament reprèn el Registre Municipal de Parelles Estables amb un nou reglament

La parelles estables empadronades a Cerdanyola del Vallès podran sol·licitar la seva inscripció en aquest registre a partir del divendres 29 d’abril.

20151230_parella

Imatge: GenCat

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha posat en marxa el Registre Municipal de Parelles Estables en base al reglament que va aprovar al ple municipal de novembre de 2015. L’objectiu d’a quest registre és dotar a les parelles empadronades a la ciutat de seguretat jurídica davant de tercers o de la pròpia administració (accedir a determinats ajuts familiars, reconèixer aquesta forma de convivència dins l’àmbit tributari local, servir de mitjà de prova per a sol·licitar i obtenir drets de viduïtat…).

El Registre Municipal de Parelles Estables és públic i gratuït. Poden sol·licitar la inscripció dues persones que acreditin la seva convivència i portin dos anys empadronades de manera ininterrompuda al mateix domicili. També es poden registrar aquelles parelles que, malgrat no portin dos anys mínim de convivència comuna, tinguin un fill en comú o hagin formalitzat la seva relació en escriptura pública. En el moment de la sol·licitud, que haurà de lliurar-se presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, els dos membres de la parella hauran de signar un Acte de Compareixença davant el personal de l’OAC, que també signarà.

Antecedents del registre de parelles de fet

L’Ajuntament va instaurar el Registre Municipal d’Unions Civils l’any 1994. Aquest registre, però, no va tenir una regulació específica i va acabar generant, amb el temps, possibles situacions de frau. Per aquesta raó, a l’abril del 2013 es va decidir suspendre la inscripció de nous registres. L’actual registre es regirà per la Llei 25/2010, de 29 de juliol, del Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya relatiu a la persona i la família, que incorpora i regula les parelles estables o de fet.

Comparteix: