La UAB i RTVE creen càtedra per a la innovació dels informatius a la societat digital

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Ràdiotelevisió Espanyola (RTVE) han signat avui un conveni de col·laboració per crear la Càtedra per a la innovació dels informatius a la societat digital que permetrà a totes dues institucions cooperar en innovació, formació i divulgació. L’acord ha estat signat pel rector de la UAB, Ferran Sancho, i el director general corporatiu de RTVE, Enrique Alejo.

La càtedra RTVE-UAB té el seu origen a l’Observatori per a la Innovació dels Informatius a la Societat Digital (Oi2), observatori creat per RTVE i la UAB al setembre de 2015 per observar les narratives informatives i reflexionar sobre els suports, els formats i l’evolució de les tecnologies. El primer director de la Càtedra serà José Manuel Pérez Tornero, catedràtic de la UAB, que treballarà en coordinació estreta amb els professionals de RTVE per promoure activitats que permetin generar continguts i formats innovadors.

Innovació, formació i divulgació

El conveni preveu la col·laboració de la UAB i RTVE a les següents àrees:

  • Innovació en matèria de formats i continguts; en tecnologia i models de producció; en models de cooperació, participació i desenvolupament; i en informació i xarxes socials.
  • Formació per permetre al personal d’ambdues institucions adquirir coneixements i experiències en els seus diferents àmbits d’actuació.
  • Divulgació en l’àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC).

Per a assolir aquests objectius, la UAB i RTVE acorden realitzar conjuntament projectes de R+D+i, promocionar programes de formació i presentar públicament els resultats dels projectes desenvolupats en el marc d’aquesta càtedra.

Pel que fa a les infraestructures, la UAB posarà a disposició de la càtedra les instal·lacions del Gabinet de Comunicació i Educació i del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació. La Corporació RTVE, per la seva banda, posarà a disposició l’Institut RTVE i les infraestructures de les seves seus a Prado del Rey i a Sant Cugat.

Comparteix: