El Consell Plenari del CIT acorda potenciar la seva estratègia de col·laboració territorial

Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Rubí optaran conjuntament a captar fons europeus RiS3 per al desenvolupament econòmic i la creació estable d’ocupació de qualitat.

Foto_CITEl consell plenari del CiT, Catalonia Innovation Triangle, consorci per al desenvolupament econòmic format pels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Rubí i Sant Cugat del Vallès, es reunia el passat dimarts a Sant Cugat del Vallès. L’alcaldessa Mercè Conesa va presidir la reunió, que va comptar amb la participació, entre d’altres representants dels municipis, de l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, i del regidor de Treball i Promoció Econòmica, Marc Costa, així com l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez.

La trobada va servir per refermar els eixos principals de la col·laboració que aquests municipis sostenen des de 2008 per afavorir el creixement econòmic i la generació d’ocupació de qualitat.

De manera especial, es van tractar els avenços produïts en la definició de les fases prèvies de la redacció d’un pla estratègic integrat per al conjunt del territori que ha de contribuir a concretar la potenciació de les sinergies entre la potència industrial i logística de Rubí, el conglomerat universitari, científic i tecnològic de Cerdanyola del Vallès i la fortalesa en innovació i manufactura avançada de Sant Cugat del Vallès. Paga la pena recordar que el CiT, que compta amb prop de 220.000 habitants (2,9% sobre el total de Catalunya), aplega més de 6.000 empreses (3,6%), més de 105.000 llocs de treball (3,5%) i més de 50.000 estudiants universitaris (>20%), a més de concentrar diversos dels més importants centres científics i tecnològics del país (Sincrotró Alba, ESADECREAPOLIS, Eurecat, PRUAB, PTV, CAR…).

Addicionalment, a la vista de la imminent obertura del termini de presentació de propostes d’i mpuls territorial (projectes d’especialització i competitivitat territorial, PECT) que han de rebre finançament europeu en el marc de la nova estratègia d’especialització intel·ligent (RiS3), el CiT ha refermat la seva aposta per la formalització d’un programa conjunt que cal acabar de desenvolupar en col·laboració amb diverses de les institucions empresarials i de coneixement més importants del territori. S’espera que aquest programa consolidi la conformació d’un dels ecosistemes empresarials i d’innovació més potents d’Europa i d’alt impacte econòmic i social.

D’altra banda, a la reunió es van aprovar els comptes i la memòria de gestió de 2015, els pressupostos i les orientacions de treball per al 2016.

El consell plenari va aprovar també una modificació tècnica dels seus estatuts per adaptar-los a la llei vigent que haurà de passar pels plens municipals dels tres municipis durant el proper mes de maig per a la seva aprovació definitiva.

Creixement diferencial

Entre els anys 2012 i 2015 el CiT presenta dades diferencials respecte el conjunt de Catalunya tant en població (+1,12 contra un -1,36%), com en numero d’empreses (2,4 vs 1,1%), llocs de treball (14,07 vs 5,93%) i emprenedors autònoms (6,07 vs 4,72%).

Comparteix: