L’Ajuntament paga 379,44 euros a cada regidora per un ple de 25 minuts

379,44 euros per assistir a un ple extraordinari que als 25 minuts havia finalitzat. És només un exemple de l’evidència de les abusives i excessives retribucions que paga l’Ajuntament a les regidores a Cerdanyola.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Compromís per Cerdanyola va acordar a l’inici del mandat que cada regidor sense exclusivitat cobraria 379,44 euros per assistir a les sessions plenàries. Fruit d’aquest acord, el passat dissabte, les 20 regidores sense dedicació exclusiva es van repartir, cadascuna, 379,44 euros per un ple efímer on es tractaria la resolució del contracte de la zona blava, convocat amb caràcter d’urgència perquè l’expedient de resolució del contracte caducava el mateix dia.

Resolució del contracte de la Zona Blava

L’empresa mixta (público-privada) Cerdanyola Aparca va ser la protagonista política de la jornada de dissabte. Tal com vam informar fa mesos, Cerdanyola Aparca va externalitzar en 2009 la zona blava a una tercera empresa (Saba) incomplint, d’aquesta manera, el plec de condicions del contracte. Els diferents partits polítics que van passar per l’Ajuntament durant el període 2009-2015 no van fer res per fer front a aquestes irregularitats. Entre aquests partits es troba CiU, que ja forma part del nou Govern de Cerdanyola liderat per Carles Escolà.

Aquesta irregularitat és, segons el regidor Maurici Jaumandreu, motiu més que suficient per resoldre el contracte per no incórrer en prevaricació. Mallén (ERC) i Buenaño (PP) es mostraven contents per la valentia del govern i per la resolució del contracte. Segons Buenaño, “el contracte estava produint beneficis al privat i perjudicant l’Ajuntament”, motiu pel qual va preguntar al govern si depurarà responsabilitats.

Finalment, el Ple va aprovar la resolució del contracte de la zona blava gràcies als vots de Compromís, ERC, Ciutadans, PP i CiU. ICV-EUiA va votar en contra i el PSC i el regidor no adscrit (Jordi Miró) es van abstenir.

El servei continuarà privatitzat
Amb la resolució del contracte aprovada, l’empresa haurà de continuar prestant serveis fins que una altra prengui el relleu. És a dir, el Govern de Cerdanyola no va plantejar recuperar la zona blava i fer-la gratuïta i rotativa, sistema que utilitzen a ciutats veïnes. Al contrari, l’objectiu del Govern és publicar un nou expedient de contractació per fer una nova licitació.

379,44 euros per 30 minuts

La retribució de 379,44 euros per regidora (sense càrrec al govern) per assistir a les sessions informatives és una pràctica que es repeteix tots els mesos. El 27 d’octubre de 2011, el grup municipal Compromís per Cerdanyola – que actualment està governant la ciutat – va presentar una moció per reduir la despesa política a l’Ajuntament de Cerdanyola. Aquesta moció denunciava que no era just que, mentre s’està exigint esforços enormes a la ciutadania (reducció de les polítiques socials, augments indiscriminats d’impost i taxes…) el govern malbarati diners. Per aquest motiu, Compromís va proposar mesures per reduir aquesta despesa:

  • Limitar el nombre d’indemnitzacions que una regidora o regidor pot percebre per assistència a sessions.
  • Reducció del 30% en els sous de l’alcaldessa i els membres del govern (regidories i càrrecs de confiança) i també en les indemnitzacions per assistència a sessions.
  • Supressió dels telèfons mòbils per als membres del govern.

Totes aquestes mesures van ser rebutjades pel PSC, PP i CiU, per la qual cosa no va ser aprovada. En juliol de 2015, amb Compromís al Govern, va tenir l’oportunitat de portar a ple modificacions d’aquestes despeses, però finalment va presentar al ple una proposta continuista.

Comparteix: