Estudiants aficionats al manga i a la cultura japonesa organitzen unes jornades orientals a la UAB

Exhibició de kenjutsu (art de l’espasa tradicional), karaoke, màster class de Force of Will (joc de cartes intercanviables) o concursos de cuina oriental són algunes de les activitats que es faran al llarg de tota la setmana, del 19 al 22 d’abril, a la Plaça Cívica del campus de Bellaterra.

ub1Les Jornades Orientals a la UAB se celebren any rera any, des de fa onze, degut al creixent interés existent entre els estudiants pel món del manga, l’anime i la cultura japonesa. Les organitza l’Associació OtakUAB, nascuda fa onze anys també, i formada per uns 200 membres, aficionats al manga i l’anime.

Des del dimarts, 19 d’abril, i fins el divendres, 22 d’abril, tindran lloc diferents activitats a la Plaça Cívica del Campus de Bellaterra.  A més, hi haurà una paradeta que oferirà menjar i articles relacionats amb la temàtica tots els dies.

“Aquest és un món del que aprens moltes coses; per exemple, darrera d’un bon manga hi ha un munt de coneixements i valors que no t’ho pots ni imaginar”, explica Alejandro Fernández, un dels membres de l’Associació OtakUAB.

“Hi ha molts tòpics i se’ns titlla de frikies i gent rara, però som senzillament persones a les que ens apassiona el manga, l’anime i la cultura japonesa”, explica l’Alejandro, estudiant d’Estadística Aplicada de la UAB i tresorer de l’associació OtakUAB.

OtakUAB és una associació fundada el 14 de març del 2005 per un grup d’estudiants de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, aficionats al manganime i a la cultura japonesa. Avui dia compta amb més de 200 membres registrats, tots ells estudiants de diferents titulacions: Enginyeria, Ciències, Estadística, Traducció, entre d’altres.

Organitza activitats principalment al campus de Bellaterra de UAB, i està formada per persones de totes les edats: universitaris de la UAB o no, ex-alumnes, estudiants de batxillerat, de mòduls, etc. Es financia, d’una banda, amb l’aportació econòmica que ofereix la UAB com a col·lectiu, i d’altra banda, pels diners que recapta en esdeveniments com la Festa Major UAB, Nadal, Sant Jordi, etc…

PEU DE FOTOGRAFIES: Exhibició de Kenjutsu, i paradetes de menjar, ahir dimarts, 19 d’abril.

Més informació de l’Associació OtakUAB: https://elblogdeldirectori.wordpress.com/2016/01/26/lainstantania-amb-otakuab/

 

PROGRAMA XI JORNADES ORIENTALS

DIMARTS, 19 ABRIL
 
11-13 h.: Xerrada sobre “Els hanamachis de Kyoto”
Sala d’actes de la Plaça Cívica
15-16 h.: Exhibició Kenjutsu
                  Pl.Cívica
16 h.: Exposició “Japó tradicional”
           Sala d’actes de la Plaça Cívica
DIMECRES, 20 ABRIL
 
11-13 h.: Masterclass Force of Will
         Sala actes de la Plaça Cívica
16 h: Torneig Mario Kart 8 i Monster Hunter 4 Ultimate
         Centre de recursos
DIJOUS, 21 ABRIL
16 h.: Torneig de Súper Smash Bros
DIVENDRES, 22
11-13 h: Concurs de cuina
                Plaça Cívica
13-14 h: Curs de cuina
               Plaça Cívica
16 h.: Karaoke OtakUAB

           Sala d’actes de la Plaça Cívica

Comparteix: