Podem demana més transparència al nou Govern Municipal

El cercle de Podem Cerdanyola donarà suport a les mesures i programes d’Emergència Social del PAM, però demana més transparència al nou Govern Municipal.

podemcerdanyolaPodem Cerdanyola ha fet públic un comunicat amb el seu posicionament respecte a l’ampliació del Govern Municipal, format per Compromís per Cerdanyola, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya, amb el suport d’Iniciativa per Catalunya i Verds i Esquerra Unida.

Podem ha manifestat que donarà suport a totes les mesures i programes d’Emergència Social i d’ajut a la gent més necessitada de la ciutat, i es mostren participatius i solidaris en cada lluita que considerin justa al municipi.

El grup local pensa, però, que la Participació Ciutadana continua sent el gran absent de tota l’activitat del nou consistori. El Pla d’Acció Municipal (PAM), que ha estat elaborat sense la participació de la ciutadania, és el resultat de les converses i acords que, tal com diu el comunicat, s’han realitzat a “porta tancada” en reunions on només participava el govern i els partits que li donen suport. “Un PAM en què no ha participat la gent comuna, no és democràtic, ètic, ni transparent”, diu el comunicat. Podem demana transparència com “una peça fonamental de la nova forma de fer política i una característica essencial dels Ajuntaments del canvi, que no veiem en el nostre”.

La dreta forma part del nou Govern Municipal

Segons Podem, des dels Ajuntaments es pot fer molt més per canviar les condicions de vida de la gent, però “la dreta és la dreta, aquí a Catalunya i allà a Espanya, CDC aquí, PP allà. No es pot enganyar a la gent, quan es governa amb la dreta, és la dreta la que governa”.

Podem creu que Compromís i la CUP no es poden convertir “en crossa de la dreta catalana, l’altra cara de la mateixa moneda PP-CDC”, i demanen fer les coses d’altra manera, posant com a exemple la posició de Podemos en les negociacions amb el PSOE i C’s per arribar a un govern del canvi.

Comparteix: