Expressa’t: La independència: un fi en si mateix? (II)

En una democràcia homologable amb els països d’Europa occidental amb qui volem equiparar-nos socialment, la primera providència es la de la separació real dels tres Poders: Judicial, Legislatiu i Executiu. Sols així guanyarem la legitimitat democràtica que no te l’Estat espanyol.

Imatge: Cup Cerdanyola

Imatge: Cup Cerdanyola

Per que ara, a Espanya, això no es així com ho prova la forma com aquests anys de govern del PP els alts tribunals del Estat estan al servei del govern que els nomena. Espanya es regeix encara pels hàbits derivats del feixisme franquista i que poden resumir-se en la frase:”El que manda tiene siempre la razón” que jo vaig sentir no sols a la “mili”, també en diferents situacions en la vida civil

No oblidem que el PP va ser fundat per ex-ministres de Franco i que els seus principis fundacionals (1976) diuen:”oferir continuïtat perfectiva i una reforma responsable a la política espanyola”. El ideòleg del PP, Aznar,es net del fundador de l’Agència de Notícies EFE, monopoli durant anys al servei de Franco. Rita Barberà es filla del fundador del diari del Movimiento (partit únic franquista) a València, i així un llarg etcètera. Es aquesta gent que fan que la Reial Acadèmia de la Llengua espanyola defineixi Franco com a autoritari, negant que fos un dictador criminal.

Tampoc el PP permet invalidar els judicis a mort de tants i tants ( Lluis Companys el més conegut), de diferents ideologies i orígens. A l’Europa occidental es recorda l’Holocaust nazi per evitar que es pugui repetir. Aquí el PP i els seus no volen ni sentir a parlar de la Guerra Civil , els morts a les cunetes, etc., i diuen que es per no obrir ferides, però, sí es permeten burlar-se dels morts dels vençuts (Ministres i portaveus del PP). A tot el món sols Cambodja te més fosses comunes anònimes que Espanya.

Espanya te signat el “Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics” a l’ONU, on resta clar que una persona empresonada ha de estar en presó propera a la família per que aquesta no rebi també el càstig de la llunyania. Amb els presos de ETA Espanya incompleix el Tractat. Tot això s’ha d’explicar arreu.

En moltes d’aquestes qüestions tampoc el PSOE es diferencia gaire. No admet, a diferència de països com Canadà o el Regne Unit (Anglaterra), la legitimitat democràtica que te Catalunya, poble diferenciat, de constituir-se en Estat, nació lliure. El seu nacionalsocialisme ( res a veure amb el nazionalsozialismus hitlerià, nazis) li fa perdre tota credibilitat per aquesta contradicció de termes ( nacionalisme i socialisme).

Resum: amb aquesta gent de les Espanyes no hi ha res a fer. Hem de marxar i fer la nostra pròpia via.

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: