La Protectora de Mataró es desplaça a Can Pilé fins crear un nou refugi

La Protectora de Mataró, refugi de referència dels animals perduts a Cerdanyola, posa fi al conflicte amb l’Ajuntament de Mataró i es traslladarà, durant dos anys, a Cal Pilé, a l’espera de què es creï un nou refugi.

Imatge: Gublog

Imatge: Gublog

En el ple d’abril de Mataró es va votar per unanimitat la concessió d’una pròrroga de dos anys a la Protectora de Mataró (SPAM) per continuar amb el servei de Mataró des de Cal Pilé, així com el compromís de l’equip de govern de treballar conjuntament durant aquests dos anys per crear un nou refugi que sigui la continuïtat de l’actual CAAC de la ciutat, que tancarà definitivament les seves portes en els mesos vinents. De fet, les instal·lacions del carrer Galícia s’aniran buidant de forma progressiva i està previst que en novembre el servei estigui instal·lat per complet a Can Pilé.

Actualment les instal·lacions de Can Pilé s’estan reformant i, alhora, s’està creant un espai per acollir gats. El preu de la reforma està valorat en 80.000 euros, despeses que assumiran l’Ajuntament de Mataró (90%) i la protectora (10%).

Des de la SPAM han celebrat l’acord, fruit del diàleg i de les ganes de treballar conjuntament per al futur del proteccionisme en la ciutat. La protectora diu que ara toca continuar treballant pels animals i no perdre de vista que aquest acord només és una fórmula provisional i que el seu objectiu és un nou refugi des del qual la protectora pugui continuar realitzant la seva tasca amb totes les garanties.

La Protectora de Mataró i Cerdanyola

La SPAM acull els animals perduts o abandonats de molts municipis de Barcelona, entre els quals hi ha Cerdanyola. Normalment, quan un animal es perd a la nostra ciutat, es enviat a Mataró, on la SPAM l’atén a l’espera de la seva família o, en cas d’abandonament, a l’espera d’una nova família amb un gran cor. Això és degut a l’acord signat el 2008 entre la protectora d’Animals de Mataró i l’Ajuntament de Cerdanyola. Tan forta va ser la relació que tenia la nostra ciutat amb aquesta protectora, que Cerdanyola Ràdio va començar a emetre «Peluts», un programa realitzat per ells.

Comparteix: