Ens volen callats, però ens tindran en front. Solidaritat amb Axier López i Argia

Els mitjans de comunicació signants traslladem la nostra solidaritat i suport al company Axier López i al seu medi Argia, alhora que denunciem un cop més aquestes noves legislacions com un instrument antidemocràtic i dictatorial per controlar la informació i fer callar qualsevol informació no controlada pel poder.

El company Axier López, periodista de la revista Argia, ha estat condemnat al pagament d’una multa de 601 euros per la llei de seguretat ciutadana (més coneguda com a llei mordassa) per publicar al seu compte personal imatges de l’actuació policial que, el passat 9 de març, a Eibar, va acabar amb la detenció de la jove Naroa Ariznabarreta.

La sentència estableix que “a través d’aquestes imatges és possible la identificació dels agents actuants, amb el risc que per als funcionaris pot derivar de la seva identificació pública.”

axierL

Com es pot apreciar en les fotos pujades pel company al seu compte personal, la identificació dels agents és bastant difícil, tenint en compte que apareixen d’esquena. Malgrat l’absurd de l’acusació, cal destacar que l’objectiu d’aquestes denúncies no és, en cap cas, salvaguardar la identitat dels agents “per seguretat”, l’objectiu és que cap mitjà de comunicació d’una versió diferent de l’oficial, que no es difonguin imatges d’actuacions policials on pot haver-hi abusos perquè, d’aquesta manera, els agents de policia puguin seguir actuant en una total impunitat, i ningú pugui denunciar-ne els abusos.
Des de la seva entrada en vigor el passat 1 de juliol, la llei mordassa, i el nou codi penal i el pacte antiterrorista, s’estan usant com a armes en mans del poder per fer callar les protestes socials i, a més per atacar al periodisme independent que ens explica el que el poder no vol que sapiguem. No és cap secret que un dels objectius d’aquestes noves legislacions és fer callar, controlar i silenciar qualsevol informació crítica amb el règim, i per tant els mitjans de comunicació independents i els seus treballadors/es estem en el punt de mira d’aquesta mordassa legal.
En aquests mesos hem pogut veure com s’ha fet servir aquesta nova legislació contra diferents mitjans alternatius, així vam poder veure com la delegada del govern de Nafarroa, Carmen Alba, amenaçava al portal Ahotsa.info amb multes per haver publicat també fotos d’una actuació policial. S’ha cridat a diversos periodistes a declarar, com en el cas de Jesús Rodríguez, de la Directa, acusats de participar en mobilitzacions que estaven cobrint. S’han seguit succeint els judicis contra periodistes independents, com Raúl Capin o Iker Oiz. La multa contra Axier López i Argia és un pas més en aquest camí al control total de la informació per part del govern.
Els mitjans de comunicació signants traslladem la nostra solidaritat i suport al company Axier López i al seu medi Argia, alhora que denunciem un cop més aquestes noves legislacions com un instrument antidemocràtic i dictatorial per controlar la informació i fer callar qualsevol informació no controlada pel poder.
Ens volen callats, però ens tindran enfront. ‘Cap mordassa callarà al periodisme independent!!
Mitjans signants:
Canarias Semanal, Espineta Amb Caragolins, Insurgente, Kaosenlared, La Haine, Cerdanyola Informa, Ahotsa.info, Ekinklik, Mundo Obrero, La izquierda diario, Crónica Popular, TeleK, Arainfo, Linea 36, Alcorcón Republicano, Tercera Información, Toma la tele, Ágora Sol Radio i Nodo 50.
Comparteix: