Cerdanyola, ciutat “non dog friendly”

Cerdanyola continua endarrerida, respecte a altres ciutats en matèria animal, especialment en la permissivitat de poder passejar als animals de companyia solts.

Madrid, San Lorenzo del Escorial, Bilbao, Logronyo, San Sebastià, Saragossa,… totes són ciutats més grans que Cerdanyola, amb més turisme i… amb més permissivitat en matèria animal, ja que a totes elles gossos/es poden passejar solts/es pels parcs en determinats horaris.

En canvi, a Cerdanyola, l’Ordenança de tinença d’animals de companyia prohibeix, i amb elevades multes (de 90 a 300 euros), la circulació amb un animal de companyia sense lligar-ho. Per sort, molts de policies locals de Cerdanyola es mostren bastant permissius davant aquesta llei i avisen a la propietària de l’animal abans de multar, una situació que crea inseguretat i impotència, ja que els seus animals no estan fent cap mal.

Dos espais canins

Cerdanyola compta només amb dos espais canins: un correcan situat al Parc del Turonet i un pipican situat al Parc Cordelles, dos espais que resulten insuficients per la gran quantitat de gossos i gosses que té la ciutat, un nombre que any rere any augmenta.

zones canines

Els parcs, una solució

Tal com fan a ciutats com Madrid, Logronyo o Bilbao, entre d’altres, una solució per aquesta manca de llibertats és que l’Ajuntament permeti la circulació canina sense corretja a partir de certs horaris, on el parc té menys afluència ciutadana. Aquests són només uns exemples del que podríem trobar a Cerdanyola.

planol cans

Comparteix: