El «culebró» de la zona blava queda damunt la taula

El ple de març va tenir un nou capítol del «clulebró de la zona blava» relacionat amb l’incompliment de les clàusules de concessió de la gestió de la zona blava.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

L’incompliment de les clàusules de concessió de la zona blava va tornar al debat del ple de març sense arribar a cap conclusió, ja que el punt va quedar sobre la taula mostrant la debilitat del govern en minoria de Compromís per Cerdanyola.

Maurici Jaumandreu va ser l’encarregat de presentar la desestimació de les al·legacions presentades per Jesús Fernandez Dorado, representant i conseller de Construcciones Toro, però no de Cerdanyola Aparca, que no va voler presentar cap al·legació a la incoació de l’expedient presentada el passat ple de febrer amb motiu de l’incompliment de contracte.

L’objectiu del Govern amb la incoació de l’expedient era posar ordre a la situació irregular que s’havia produït i que va treure a la llum l’informe de l’auditoria.

Nova licitació

Maurici Jaumandreu va anunciar que el Govern està treballant amb els serveis tècnics de mobilitat per aprovar un nou expedient de contractació per fer una nova licitació del servei en cas que es resolgui la concessió. Segons Jaumandreu, aquest expedient hauria d’estar presentat aquesta mateixa setmana.

El regidor Jordi Miró, en representació de MES, mostrava dubtes quant a les garanties de com es prestarà aquest servei, de la capacitat que pot tindre per prestar-ho i els costos que tindria. Aquests mateixos dubtes els presentava Josep Grau, de CiU, que va preguntar sobre la indemnització que hauria de pagar l’Ajuntament – propietari del 50% de Cerdanyola Aparca – en cas que hi hagi resolució del contracte, ja que el contracte així ho indica. Grau també va anunciar que el servei és rentable, ja que «factura més de 300 mil euros, Saba es queda 200 mil i la resta queda de benefici per l’Ajuntament».

Per la seva banda, ERC es mostrava favorable a la resolució del contracte, ja que era evident que hi havia un incompliment del contracte que calia solucionar. Al bàndol oposat estava el PSC. Francisco Ortiz va alertar dels costos econòmics que podria tenir la resolució del contracte i que la nova situació podria posar en perill l’empresa mixta Cerdanyola Aparca.

Finalment, i a petició del Partit Popular, el punt va quedar sobre la taula, ja que «hi ha grups que entraran al govern que no estan conformes» deia Buenaño. Aquesta proposta del PP va ser aprovada amb els vots en contra de Compromís i ERC i l’abstenció de Ciutadans.

Comparteix: