Trobada entre l’alumnat de l’Institut Banús i l’Institut Gaudí de Reus

Els dos instituts han estat treballant en un projecte conjunt dins l’àrea de llengua castellana. Primer els nois i noies de Cerdanyola del Vallès van anar a conèixer la ciutat de Reus, i el passat divendres l’alumnat de l’Institut Gaudí va tornar la visita.

Recepcion_Elvi-2320Després de trobar-se a l’Institut Banús, l’alumnat va fer una ruta per la ciutat. En primer lloc, van visitar els carrers de la ciutat que porten noms d’escriptors: Benito Pérez Galdós, Benavente, Azorín… A cada carrer es van llegir fragments de cadascun dels escriptors. Van seguir cap a la plaça de l’Estatut, on hi ha el monument a Lluís Companys. La següent etapa va ser l’entrada al parc de Collserola.

L’alumnat va visitar també l’Ateneu, on se’ls va explicar la història  d’aquest equipament emblemàtic i les seves activitats bàsiques, i van poder veure la preparació del muntatge de l’obra que es representava la nit de divendres.

Després es van dirigir cap a l’Ajuntament, on van ser rebuts per la Regidora d’Educació, Elvi Vila, que va explicar-los la nostra ciutat, i que va contestar diverses preguntes de l’alumnat sobre Cerdanyola.

Un cop acabada la recepció oficial, van visitar el Museu d’Art de Cerdanyola, on van poder veure els vitralls modernistes, la col·lecció permanent i l’exposició temporal sobre les revistes del s. XX.

La jornada es va concloure amb un dinar de germanor que, a causa del mal temps, no es va poder fer al parc de Collserola, com estava previst, sinó que es va haver de fer a la biblioteca de l’institut.

La direcció de l’Institut Banús valora molt positivament aquesta experiència, i agraeix la col·laboració de tots els que l’han fet possible

Comparteix: