El Parlament no atura la independència de Bellaterra però prioritza millorar el conveni de l’EMD

Els grups parlamentaris acorden crear una comissió de seguiment entre l’EMD, l’Ajuntament i el Parlament per fer un nou conveni. L’EMD recorda que fa molts anys que hi ha negociacions sense acords i que el 94% dels bellaterrancs són partidaris de la creació del nou municipi.

Comissió Parlament_EMD BellaterraEl Parlament de Catalunya, a través de la Comissió de Governació, va acordar ahir no aturar la possible independència de Bellaterra, però va prioritzar crear una comissió de seguiment per a redactar un nou conveni institucional. Aquest és el resultat de la votació de la proposta de resolució que ha presentat el grup de Ciutadans, i que s’oposava totalment a la creació del futur municipi Bellaterra. Ciutadans i PSC han votat en contra de la independència de Bellaterra; Catalunya Sí Que Es Pot s’ha abstingut; mentre que Junts pel Sí, la CUP i el PP hi han votat a favor.

El president de l’EMD, Ramon Andreu, ha valorat la desició del Parlament com a relativament positiva però contradictòria, perquè deixa la porta oberta a la independència, però prioritza un últim intent d’increment de l’autogovern de Bellaterra a través d’una millora del conveni institucional. El president ha expressat la voluntat de l’EMD de participar en aquesta nova comissió proposada, però remarca que al 1977 i al 1992 Bellaterra ja va demanar la independència i per la via de la negociació no es va solucionar res. Ramon Andreu creu que aquest problema no es resol amb un nou conveni perquè va molt més enllà. Per a Andreu, el problema és que fa molts anys que Bellaterra està totalment desconnectada de Cerdanyola, degut a la construcció de l’Autònoma i la manca d’infraestructures que comuniquin Bellaterra i Cerdanyola.

El portaveu de Convergència a Bellaterra, Jordi Macarulla, ha expressat la decepció per l’acord del Parlament que mostra una manca de sensibilitat sobre la realitat social de Bellaterra. Tot i això, expressava també la seva voluntat de participar a la comissió. La vocal de Gent per Bellaterra, Tensi Torrecilla, ha explicat que havent fet una consulta legal i acceptada, i amb un resultat tan contundent, el dret a decidir de Bellaterra no pot considerar-se mai un tema intern de Cerdanyola, igual que no s’entendria que el Parlament Europeu negués la independència de Catalunya si el resultat d’un referendum legal i acceptat per l’Estat espanyol hagués estat d’un 94% a favor de la independència.

Comparteix: