Estar a la Zona 1 ens costaria 6 milions d’euros

Compromís considera que el cost desproporcionat supera àmpliament els beneficis i demana al PSC Cerdanyola que treballi conjuntament amb el govern en aquests casos en compte d’actuar-ne al marge.

Arran del comunicat fet públic pel PSC de Cerdanyola sobre la demanda que Cerdanyola passi a formar part de la zona 1 del sistema tarifari de transport integrat, el CxC ha manifestat que:

  1. Els estudis elaborats quantifiquen en 6 milions d’euros el cost anual que tindria per als ciutadans de Cerdanyola formar part de la zona 1 de transport integrat, ja que augmentaria l’impost metropolità que paga directament tota la ciutadania de Cerdanyola a l’Autoritat Metropolitana del Transport (AMB).
  2. El fet d’incloure Cerdanyola a la zona 1 també implicaria una més que probable pèrdua de centenars d’estudiants de la UAB que avui dia viuen a Cerdanyola i que, per al mateix preu de transport, passarien probablement a viure a Barcelona. Això tindria un impacte negatiu en l’economia de Cerdanyola.

És per aquests dos motius que Compromís ha manifestat que no impulsarà aquesta mesura pel terrible impacte econòmic que tindria per a la ciutat i diu que si el PSC hagués treballat conjuntament amb el govern en comptes d’actuar-ne al marge, hauria tingut la informació de l’impacte negatiu de la mesura.

El comunicat demana al PSC que abandoni l’actual política de confrontació i d’actuació al marge del govern i que treballin conjuntament pel bé dels interessos de Cerdanyola.

Mesura electoralista i irresponsable

Compromís per Cerdanyola recorda que el PSC ha governat i governa a molts ajuntaments i a l’AMB, i que durant els anys que ha governat a Cerdanyola no ha aplicat ni demanat aquesta mesura, però “ara que són a l’oposició sembla una mesura electoralista i irresponsable”, diu el comunicat.

2000px-Zonificació_ATM_àrea_de_Barcelona_(ampliació_2009).svgEn 2011 el PSC va presentar aquesta proposta al seu programa electoral i la van incloure a les bases de l’acord del Govern amb CiU. Durant els quatre anys del mandat del PSC aquesta proposta, que tant van utilitzar a la campanya electoral, va quedar oblidada en un calaix sense que es debatés en caps dels plens.

Ara, amb el PSC a l’oposició, el partit liderat per Carme Carmona torna a mostrar la seva preocupació per la situació de Cerdanyola en la xarxa de transports metropolitans i pressionarà, mitjançant mocions i comunicats perquè el Govern de Carles Escolà actuï.

Extracte del programa electoral del PSC (2011)

Extracte del programa electoral del PSC (2011)

Extracte de les bases de l'acord de Govern entre PSC i CiU (2011)

Extracte de les bases de l’acord de Govern entre PSC i CiU (2011)

 

Comparteix: