Compromís i ICV-EUiA arriben a un preacord de governabilitat

A falta de ratificació per part de les dues organitzacions, aquest acord assegura l’estabilitat del govern de Cerdanyola.

Les forces polítiques de Compromís (CxC) i d’ICV-EUiA han tancat, una setmana abans del ple de març, un preacord de governabilitat que encara ha de ser ratificat per part de les organitzacions. L’objectiu de l’acord és assegurar la governabilitat de la ciutat mentre Carles Escolà tingui l’alcaldia. En aquest sentit ICV-EUiA referma el seu compromís amb l’etapa de canvi iniciada el 24 de maig a Cerdanyola del Vallès. Malgrat tot, la governabilitat no es pot assegurar amb el suport d’ICV-EUiA, caldrà també que ERC i CiU donin suport a Escolà o entrin a formar part del Govern Municipal.

L’acord s’ha basat en tres eixos: programàtic, metodològic i institucional:

  • Eix programàtic. Conté els acords i els desacords entre les dues forces, així com una priorització consensuada sobre els aspectes continguts en el document d’acord amb les forces de la investidura de Carles Escolà.
  • Eix metodològic i de relació bilateral. Estipula la relació entre ICV-EUiA i CxC, els marcs de diàleg i una metodologia per assegurar el correcte compliment d’aquest acord.
  • Eix institucional. Recull estratègies i accions per tal de visualitzar CxC i ICV-EUiA com a actors de la governabilitat i del canvi a Cerdanyola.
Comparteix: