Compromís es disposa a tancar el pacte amb  ICV­-EUiA-­MES

Compromís ha acceptat la proposta d’ICV, EUiA i Mes que, tot i no suposar l’entrada d’aquest grup al govern municipal, sí que asseguraria l’estabilitat de govern.

ajuntamentDavant la situació sobre l’ampliació de govern de Compromís, el grup municipal que ara mateix governa la ciutat diu que ha treballat intensament, “d’ençà que va acceptar una fórmula d’ampliació de govern basada en un govern de majoria amb totes les forces de la investidura, per tal de sumar a ICV-EUiA-Mes”.

Durant tots aquest mesos ICV-EUiA-Mes ha reiterat la seva negativa a entrar al govern i conformar la fórmula de govern de majoria amb les forces de la investidura, però ara la situació ha fet un gir i aquesta coalició política ha traslladat una proposta d’estabilitat al ple, per mitjà d’un pacte bilateral amb Compromís ampliable a la resta del Govern.

Arribats a aquest punt, Compromís agraeix a la coalició de Jordi Miró i Maria Reina la seva voluntat d’acord i el fet que, “tot i no acceptar la proposta que els hem fet arribar, hagin fet un pas endavant per a desencallar la situació de Cerdanyola”, diuen des de CxC. Malgrat tot, CxC continua apostant que la millor opció és que entrin al Govern.

Amb l’acceptació de CxC de la fórmula presentada per ICV-EUiA-Mes s’obre un nou horitzó polític municipal que es preveu més estable, amb un govern de Compromís, ERC i CiU i el suport d’ICV-EUiA-Mes. Aquest pacte està avançant a bon ritme i ja existeix un principi d’acord programàtic i metodològic amb les quatre forces.

Comparteix: