Veïnes i Ajuntament continuen negociant amb Vodafone

La lluita veïnal contra la instal·lació i connexió de més antenes de telefonia mòbil continua viva. Actualment hi ha una treva de dues setmanes per trobar una solució consensuada.

T942EAWZSi alguna cosa ha aturat fins ara la instal·lació i connexió de les antenes ha sigut la lluita incansable de la Plataforma Anti-Antenes, que ha tingut una actitud constant i crítica vers l’empresa Vodafone i ha aconseguit implicar al Govern Municipal i a tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament. Ara, quasi un any més tard, la lluita continua viva.

Després que Vodafone hagi informat la seva negativa a les propostes d’ubicació de les antenes que li oferia l’Ajuntament, l’empresa de telefonia mòbil va anunciar que la connexió de l’antena que hi ha a tocar amb l’Escola Bressol Turonet era immediata i es podria fer en un parell de dies.

antenes2Aquesta situació no ha agradat ni a veïnes ni a Ajuntament. Les primeres continuen rebutjant la instal·lació de les dues antenes argumentant-se en la defensa de la salut, i han demanat a l’empresa i a l’Ajuntament que trobin una solució definitiva creant un model pioner en Cerdanyola seguit les recomanacions del Consell Europeu i implicant a la resta d’operadores que actuen al municipi.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha manifestat a Vodafone el seu compromís d’estar al costat de les veïnes i, tal com els han demanat, s’ha compromès a liderar la creació d’aquest model pioner i a crear un equip compost per tècniques municipals i de Vodafone per trobar, de manera consensuada, una solució definitiva a la ubicació de les dues antenes. Ambdues parts s’han fixat un termini de dues-tres setmanes per treballar en la recerca d’una solució, un temps que serà una nova treva on l’empresa s’ha compromès a no connectar ni instal·lar cap antena.

Comparteix: