Cerdanyola se suma a l’Hora del Planeta

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s’afegeix a la iniciativa L’Hora del Planeta que es farà arreu del món el 19 de març de 20:30h a 21:30h. A l’hora establerta s’apagaran durant 60 minuts l’enllumenat de la Casa Consistorial i els de la plaça Marconi.

imatgehoradelplanetaL’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès promou accions d’estalvi energètic, com ara la substitució de làmpades de l’enllumenat públic a diversos barris i espais emblemàtics de la ciutat posant-hi models més eficaços i sostenibles amb el medi ambient. En aquest sentit darrerament s’ha actuat a la plaça Viladomat, instal·lant-hi leds a la il·luminació pública.

La regidoria de Medi Ambient impulsa l’experiència dels horts socials municipals, a la zona de Montflorit, seguint criteris de respecte i cura per l’entorn natural. També s’impulsa la segona temporada de la Jugatecambiental, una iniciativa compartida amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Va començar el 28 de febrer i s’allargarà fins al 12 de juny. La temporada de tardor anirà del 18 de setembre al 27 de novembre i en total s’oferiran 25 sessions que es faran els diumenges d’11 a 13:30h al Parc del Turonet.
Aquesta activitat té com a objectius la promoció dels valors del parc i oferir, mentre es gaudeix d’aquest, un espai de joc i experimentació en família respectant l’entorn natural.

L’Ajuntament treballa per incrementar la seva flota de bicicletes elèctriques als diferents departaments municipals perquè les persones treballadores les emprin en els seus desplaçaments laborals i s’estan provant vehicles elèctrics, com alternatius als actuals que funcionen amb combustibles fòssils. En paral·lel s’estudia l’ús d’energies renovables per a satisfer les necessitats de les prestacions que ofereix l’Ajuntament a la ciutat, així com les que tenen els diversos equipaments públics.

Des de l’Ajuntament es convida a la ciutadania perquè participi a l’Hora del Planeta apagant els llums de les seves llars. A més, proposa a tothom que es tingui cura del planeta durant la resta de l’any amb la incorporació d’hàbits d’estalvi energètic en el dia a dia i l’adquisició de bombetes i electrodomèstics més eficients energèticament.

L’Hora del Planeta és una iniciativa a escala mundial que serveix per conscienciar les persones sobre el canvi climàtic, el fet d’estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica. L’esdeveniment està promocionat per World Wild Fund of Nature (WWF) i es convida als ciutadans a participar-hi apagant els llums i aparells elèctrics durant una hora. Les apagades als monuments emblemàtics es faran a nivell internacional.

Comparteix: