Compromís es pronuncia sobre els abocados i el Centre Direccional

Arran de la movilització de Stop Direccional, que ha aconseguit que es recuperi un debat que tornava a estar abandonat, Compromís per Cerdanyola ha emet un comunicat posicionant-se respecte a la situació del Centre Direccional i els abocadors.

video_can_planas_2013-02_0Compromís creu una falta de lleialtat absoluta l’actuació del senyor Pere Solà, director del consorci del centre direccional, presentant un recurs d’amagat de l’Alcalde de Cerdanyola i president del Consorci, a una demanda que en el seu moment van presentar des de CxC. Aquesta demanda ha estat resolta afirmativament pel jutge declarant nul l’estudi sobre els abocadors que va elaborar el consorci. L’estudi, en qüestió, plantejava una actuació que en cap cas es pot considerar una solució al problema dels abocadors i que, sota el nostre punt de vista, no es basava en criteris mediambientals sinó que es tractava d’un estudi polític per a justificar l’urbanització del centre direccional.

CxC demana al Govern de Cerdanyola que formalitzi una demanda de cessament del senyor Pere Solà a l’INCASOL, tot coneixent de la minoria de vots que tenen al Consorci els representants de l’Ajuntament i, per tant, de la possibilitat que no s’acabi admetent. Tot i que saben que s’han fet gestions en aquest sentit, volen que es formalitzi la demanda de cessament.

El grup municipal també demana que s’aclareixi, si és cert, que podia haver demanat de retirar el recurs tal com va dir el regidor de CDC, Marc Costa, a la sala de plens. En cas contrari, creuen que és una deslleialtat absoluta cap a l’Alcalde per part seva i demanen que rectifiqui immediatament de les seves paraules.

En el comunicat també demanen al Govern de Cerdanyola que expliqui a la ciutadania la situació dels dos estudis mediambientals que ha engegat aquest equip de govern per a trobar solucions als abocadors Elena i Can Planes respectivament. Des de CxC creuen que s’hauria de convocar el consell de mediambient per a presentar-los.

Compromis afirma que les instàncies es van contestar en ple municipal, però creuen que seria bo que es responguin les 270 instàncies que es van presentar durant el mes de Juliol una per una. Per últim, el comunicat diu que CxC ha presentat al·legacions al recurs presentat per al Centre direccional contra la decisió del jutge i continuen creient que l’estudi es basava en criteris polítics i no mediambientals i que no hauria de servir com a base per a prendre una decisió sobre els abocadors.

Comparteix: